tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tavuk Yemekleri (http://www.tualimforum.com/tavuk-yemekleri/)
-   -   İç Pilavlı Tavuk (http://www.tualimforum.com/tavuk-yemekleri/1088-ic-pilavli-tavuk.html)

Güllü 14.02.08 23:06

İç Pilavlı Tavuk
 


MALZEMELER
1 bütün tavuk (irice)
100 gram dolmalık fıstık
100 gram dolmalık üzüm
1 yemek kaşığı yenibahar
1 adet soğan
Yeterince tuz, karabiber
2 kaşık tereyağı
2 su bardağı pirinç

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yağ, fıstıklar, ince kıyılmış soğan konulup yağ ile beraber 1-2 dakika çevrilir. Ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilip 1-2 defa çevrilir. Üzerine üzüm, yenibahar eklenir. Sadece 1 su bardağı su koyulur. Tuz ilave edilir ve pilav yarı pişmiş olarak ateşin altı kapatılır. Diğer tarafta yıkanmış, temizlenmiş tavuk ateşe dayanıklı fırın poşetine konulur. İçine ve etrafına yarı pişmiş pilav doldurulur. Poşetin ağzı kapatılır ve 200 derecede 1,5 saat kadar tavuğun üstü kızarıp pilav tavuğun suyunu çekinceye kadar kızartılır. Piştikten sonra fırından çıkartılır, poşet bir makas yardımıyla kesilerek alınır ve sıcak olarak servis yapılır.




Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:24 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2