tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/tiyatrocularin-hayati-biyografisi/)
-   -   Nihal Koldaş Biyografisi - Nihal Koldaş Kimdir - Nihal Koldaş Hayatı - Nihal Koldaş Y (http://www.tualimforum.com/tiyatrocularin-hayati-biyografisi/137601-nihal-koldas-biyografisi-nihal-koldas-kimdir-nihal-koldas-hayati-nihal-koldas-y.html)

Kartal 11.10.14 22:56

Nihal Koldaş Biyografisi - Nihal Koldaş Kimdir - Nihal Koldaş Hayatı - Nihal Koldaş Y
 
Nihal Koldaş Biyografisi - Nihal Koldaş Kimdir - Nihal Koldaş Hayatı - Nihal Koldaş Yaşamı

Nihal Koldaş (tam adı Nihal Geyran Koldaş), Türk oyuncu ve tiyatro yönetmeni. En bilinen rolleri, Masumiyet filmindeki Yusuf'un (Güven Kıraç) dilsiz ablası ve Bıçak Sırtı dizisindeki konağın hizmetçisi Gönül'dür. Ayrıca, Masumiyet'in Zeki Demirkubuz'la birlikte iki yapımcısından biridir.

Yoğunlukla tiyatro çalışmaları yaptı. 1997 yılında, Bilsak Tiyatro Atölyesi bünyesinde Heiner Muller'in Hamlet Makinesi ve Shakespeare'in Hamlet oyunlarından yola çıkılarak yazılan Park Yapılmaz oyununu Ceysu Koçak'la birlikte tasarladı ve kurguladı. 1999'da Bilsak Tiyatro Atölyesi'nin 11. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinde de sahnelenen oyunu Kurbağa Öyküleri'nde rol aldı.

2003 yılında Tiyatro Diyez'de, başrolünü Hale Soygazi'nin oynadığı Özel Bir Gün adlı oyunu yönetti. 2004'te Aylin Deveci ve Gözde Saner'le birlikte Sevim Burak'ın Mut adlı öyküsünü tiyatroya uyarladı ve oyunu yönetti. 2005 yılında, Angels in America oyunuyla ünlü yazar Tony Kushner'ın, batılı bir kadının tarih boyunca sömürülen doğudan af dilemesini anlatan tek kişilik Evcimen /Kabil oyununda rol aldı.

2007 yılı Kasım ayında, yine Bilsak Tiyatro Atölyesi & Maya Sahnesi ürünü olan, çevirisini, proje tasarımını ve kurgusunu yaptığı ve rol aldığı Beckett Grimavi oyunuyla tiyatro seyircisiyle buluşmaya hazırlanmaktadır. Ayrıca, Kanal D'dehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyayınlanan Bıçak Sırtı dizisinde rol almayı ve Bilsak Tiyatro Atölyesi & Maya Sahnesinde çalışmayı sürdürmektedir.2012 Yılında Yönetmenliğini Umut DAĞ'ın üstlendiği Kuma İsimli filmde başrol oynamıştır

Ödüller

43. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı (Çoğunluk)

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:41 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2