tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/tiyatrocularin-hayati-biyografisi/)
-   -   Sema Önür Biyografisi - Sema Önür Kimdir - Sema Önür Hayatı - Sema Önür Yaşamı (http://www.tualimforum.com/tiyatrocularin-hayati-biyografisi/137867-sema-onur-biyografisi-sema-onur-kimdir-sema-onur-hayati-sema-onur-yasami.html)

Kartal 19.10.14 13:29

Sema Önür Biyografisi - Sema Önür Kimdir - Sema Önür Hayatı - Sema Önür Yaşamı
 
Sema Önür Biyografisi - Sema Önür Kimdir - Sema Önür Hayatı - Sema Önür Yaşamı

Sema Önür (D. 1958 Alanya) Türk tiyatro ve sinema oyuncusudur.

Uzun süre profesyonel tiyatro sanatçısı olarak çalıştı. 1977 yılında Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosuyla başlayıp, Ankara Halk Tiyatrosu, Asaf Çiğiltepe Sahnesi, Kaktüs Kabare, Özgür Sahne, Bizim Tiyatro, Ankara Halk Oyuncuları ve Ekin Tiyatrosu'nda görevine devam etti. Toprak, Halkın Gücü, Deprem ve Zulüm, Eşeğin Gölgesi, Fehim Paşa Konağı, Müfettişler Müfettişi, Fareyi Öldürmek, Hastane mi Kestane mi, Bir Filiz Vardı, Banker Tanker, Hababam Sınıfı, Bürokratlar, Ah Bir Zengin Olsam, Ölelim mi Gülelim mi, Rosalba Pansiyonu, Bay İzzet'in İzzet-i Nefsi, Nazım, Deliler Boşandı, Alışamadım rol aldığı oyunlardan bazılarıdır.

1993 yılına kadar süren tiyatro yaşamı 1985 yılından itibaren sinema ve televizyon çalışmaları ile birlikte devam etti. Tatlı Ali, Köy Doktoru, Cumartesi Eğlence Gecesi Parodiler, Köroğlu, Tarlam düştü Yerlere, Yağmuru Beklerken, Çökertme, Evimizin İnsanları, Kaçık, Altın Bilezik, Mercan Kolye, Küçük Besleme, Can Dostum, Bizim Aile, Mutlu Günler, İlk Aşk, Ana Kuzusu, Sihirli Ceket, Bizimkiler,http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgKralın Hayatı, Komşu Komşu, Kaygusuzlar, Kara Melek, Yasemince, Yılan Hikayesi, Çanta ve Ağlamak Yok rol aldığı filmler ve dizilerdir.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:43 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2