tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/tiyatrocularin-hayati-biyografisi/)
-   -   Tuğrul Çetiner Biyografisi - Tuğrul Çetiner Kimdir - Tuğrul Çetiner Hayatı - Tuğrul Ç (http://www.tualimforum.com/tiyatrocularin-hayati-biyografisi/137969-tugrul-cetiner-biyografisi-tugrul-cetiner-kimdir-tugrul-cetiner-hayati-tugrul-c.html)

Kartal 26.10.14 18:52

Tuğrul Çetiner Biyografisi - Tuğrul Çetiner Kimdir - Tuğrul Çetiner Hayatı - Tuğrul Ç
 
Tuğrul Çetiner Biyografisi - Tuğrul Çetiner Kimdir - Tuğrul Çetiner Hayatı - Tuğrul Çetiner Yaşamı

Tuğrul Çetiner (D. 1942 - İstanbul) Türk tiyatro ve dizi oyuncusu, çevirmen.

Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunu olan sanatçı, 1962'de girdiği Devlet Tiyatroları'nda 1975'e kadar oyunculuk yaptı. İngiltere'de mesleki eğitim gördü, Polonya'da Jerzy Grotowski ile birlikte tiyatro laboratuvarı çalışmalarına katıldı. Ayrıca Polonya'da Yüksek Tiyatro Okulu Kukla Oyunculuğu bölümünde eğitim aldı (1977-1979).

1980'e kadar Krakow Jagiellonski ve Varşova Üniversitelerinde Türkoloji bölümünde okutmanlık yapan Çetiner, 1983 yılına kadar Marcinek ve Wroclaw Kukla Tiyatrolarında çalıştı.

1985'te Devlet Tiyatroları'na geri döndü. 1997 Yılında, Polonya Devlet Televizyonunun gerçekleştirdiği: Polonyayı Vatanı Seçenler†belgeselinde “Nereye koşuyorsun böyle Tuğrul? başlıklı filmi yayınlandı.

TRT ve Kanal D için çevrilen dizilerde yer aldı. En son Sağır Oda dizisinde, "Mansur Efendi" rolüyle tanındı.

2007 yılı itibariyle, Kanal D'de yayınlanan Bıçak Sırtı dizisinde, Selim Reşat Ertuğrul rolünde oynamaktadır. Ayrıcahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgKasım 2009 tarihinde vizyona giren Kurtlar Vadisi GLADIO adlı sinema filminde Bülent Fuat Aras karakterini canlanırmıştır. Bu rol Gladio'nun 2.adamı rolüdür. 2013 'te ATV 'nin yen dizisi Ben Onu Çok Sevdim adlı dizide Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. cumhurbaşkanı Celal Bayar 'ı canlandırmaktadır.

Ödülleri

Polonya Ulusal Katolik Kilisesi, 1996, Kalpten Kalbe ödülü.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:04 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2