tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/tiyatrocularin-hayati-biyografisi/)
-   -   Atilla Pakdemir Biyografisi,Atilla Pakdemir Hayatı (http://www.tualimforum.com/tiyatrocularin-hayati-biyografisi/33267-atilla-pakdemir-biyografisiatilla-pakdemir-hayati.html)

İpek 21.06.09 14:51

Atilla Pakdemir Biyografisi,Atilla Pakdemir Hayatı
 
Atilla Pakdemir Biyografisi,Atilla Pakdemir Hayatı

Atilla Pakdemir, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 10 Şubat 1943 tarihinde Giresun’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Giresun’da okudu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden üçüncü sınıfta ayrıldı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümüne girdi. Aynı yıl Kenterler Tiyatrosu’nda “Üç Kuruşluk Opera” oyunu ile profesyonel olarak tiyatro yaşamına başladı. Daha sonra Münir Özkul, Gülriz Sururi, Engin Cezzar, Ali Poyrazoğlu, Nisa Serezli, Tolga Aşkıner ile Üç Maymun Kabare ve Devekuşu Kabare Tiyatroları’nda çalıştı. Bir süre Bodrum’a yerleşerek sanat çalışmalarına ara verdi.

Sonra özlediği sanat dünyasına geri döndü. Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları Tiyatrosu’nda “Aşkın Yaşı Yoktur” adlı tiyatro oyununda Suna Keskin ile başrolü paylaştı. Sadri Alışık Tiyatrosu’nun “Kaç Baba Kaç” adlı tiyatro oyununda Cengiz Küçükayvaz, Özlem Savaş, Aybüke Karakullukçu ile oynadı.

Atilla Pakdemir karikatür ve seramikle uğraşmayı seviyor. Sanatçı Karikatürcüler Derneği’nin 51 nolu üyesidir. Kendi karikatürlerinden oluşan bir sergi açmayı düşünüyor. Koyu Gençlerbirliği Spor Kulübü taraftarı olan sanatçı birçok dizide sinema filminde ve tiyatro oyunlarında oynamıştır. En son ATV‘de yayınlanmakta olan başrolünde Sinem Kobal’ın oynadığı Selena adlı bir dizide Müstakil adlı bir karakteri oynamıştır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:01 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2