tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Trabzonspor (http://www.tualimforum.com/trabzonspor/)
-   -   Trabzonspor'un acı günü (http://www.tualimforum.com/trabzonspor/44268-trabzonsporun-aci-gunu.html)

Jaguar 08.04.10 19:26

Trabzonspor'un acı günü
 
Trabzonspor'un acı günüTrabzonspor'un ilk antrenörü Hayri Gür, tedavi gördüğü Fatih Devlet Hastanesinde vefat etti.

Trabzon’a eğitimci ve spor adamı olarak büyük hizmetler veren, en yaşlı Divan Kurulu Üyemiz Hayri Gür’ün vefatı nedeniyle oyuncularımız Beşiktaş ile oynayacağımız müsabakaya siyah bantla çıkacaklar.


Gür’e bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine, spor ve eğitim camiasına, sevenlerine başsağlığı dileriz.
http://www.trabzonspor.org.tr/Upload...uyuk/logo1.jpg


Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Trabzonspor'un ilk antrenörü olan 98 yaşındaki Hayri Gür'ün vefat ettiği duyurularak, ''Trabzon'a eğitimci ve spor adamı olarak büyük hizmetler veren, 1966 yılında kurulan kırmızı-beyazlı Trabzonspor'u çalıştıran, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yapımında büyük emeği geçen, en yaşlı divan kurulu üyemiz Hayri Gür'ün vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız'' denildi.

Gür için başsağlığı mesajı yayımlayan bordo-mavili kulüp, ''Gür'e yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine, spor ve eğitim camiasına, sevenlerine başsağlığı dileriz'' ifadelerini kullandı.

HAYRİ GÜR KİMDİR?

1912 yılında Yunanistan'ın Limni Adası'nda doğan Hayri Gür, küçük yaşta mübadele uygulamasıyla ailesiyle birlikte İzmir Foça'ya yerleşti. İlkokul 3. sınıftan sonra eğitimini Foça'da tamamlayan ve İzmir Öğretmen Okulu'ndan mezun olan Hayri Gür, 12 Ekim 1939 tarihinde Trabzon Lisesi'ne atandı.
Beden eğitimi öğretmenliği yapan Gür, tenisten voleybola, güreşten atletizme, yüzmeden kürek yarışlarına kadar birçok sporu Trabzonlular'a öğretti.

Hayri Gür, Trabzon Lisesi'nde beden eğitiminin yanında, coğrafya, müzik ve Almanca öğretmenliği de yaptı. Trabzon İdmangücü'nde futbol oynadı. Trabzon'da hemen hemen bütün amatör takımları çalıştırdı. Trabzon Lisesi'ni spor yurdu haline getirdi.

Gür, Trabzonspor'un ilk başkanı Ali Osman Ulusoy'un isteği, dönemin valisinin de ricasıyla 1966 yılında kırmızı-beyazlı renklerle kurulan Trabzonspor'u çalıştırdı. Trabzon Lisesi'nde birçok öğrenci yetiştiren Hayri Gür, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın inşa edilmesi ve stada şimdiki adının verilmesini sağladı.
5 yıl Beden Terbiyesi Asbaşkanlığı yapan Hayri Gür aynı zamanda Trabzonspor'un en yaşlı divan kurulu üyesiydi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçtiğimiz günlerde eski öğretmeni Hayri Gür'ü evinde ziyaret etmiş, Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak da geçen hafta evine giderek Gür'e üyelikte 40 yılını dolduran üyelere verilen şükran plaketini takdim etmişti.
http://i.fotomac.com.tr/2010/04/08/3...1932636825.jpg



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:31 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2