tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Travian (http://www.tualimforum.com/travian/)
-   -   Dünya Harikası ve Bazı Önemli Oyun Kuralları (http://www.tualimforum.com/travian/13703-dunya-harikasi-ve-bazi-onemli-oyun-kurallari.html)

Mavi Lord 01.09.08 12:24

Dünya Harikası ve Bazı Önemli Oyun Kuralları
 
Dünya Harikası ve Bazı Önemli Oyun Kuralları

bunları çoğunuz biliyorsunuz ve biz de çeşitli yerlerde belirttik ama bilmeyenler için bu kurallara bir kez daha değinip hepsini bir arada yayınlamak istedik. Ancak; oyun kurallarının tümünün bulunduğu sayfa alttadır ve lütfen o sayfayı da iyice okuyup inceleyiniz.
http://www.travian.com.tr/spielregeln.php

Dünya harikası:

- Sadece Dünya Harikası kurulan hesap sahibine hammadde aktarımı sınırsızdır.

Dünya Harikası çıktığında, tek eklenen kural budur; bunun aksini belirtmediğimiz halde, halen başka sorular gelmekte...

Ama oldukça basit ve sade Dünya Harikası' yla ilgili kural. O yüzden lütfen "...peki Natar Köylerine bitişik köylere hammadde aktarımı da serbest mi"

Tekrar etmek gerekirse: Dünya Harikası kurulan hesap sahibin haricinde hiç bir hesaba her zamanki kurallar dışında hammadde gönderemezsiniz.

Ayrıca Dünya Harikası kurulan hesaba diğer hesaplarda da olduğu gibi temsilcilik dışında başka hiç bir şekilde giremezsiniz, bu tip girişler bir kişinin birden fazla hesap yönetmesi(Multi Hesap) olarak algılanır ve ona göre işlem yapılır.
gibi sorular sormayınız.
Genel Kurallar:

Dünya Harikası hesabı dışındaki kuralların en önemlilerine de bir göz atalım:


-1)Her oyuncu bir serverda sadece tek bir hesaba sahip olabilir ve tek bir hesap yönetebilir.

Açıklamak gerekirse: S1' de bir hesap, S2' de bir hesap, S3' te bir hesap,.. olmak üzere her serverımızda birer hesap açabilirsiniz. Önemli olan aynı server(oyun dünyası)' nda birden fazla hesaba sahip olmamaktır. Ve bunun ihlali kesinlikle yasaktır.

-2)Başkalarının hesaplarına "temsilcilik" dışında hiç bir şekilde bakamaz, arkadaşınız yokken onun hesabına giremezsiniz.

Temsilcilik
: Arkadaşınız ya da birlikten başka bir oyuncu hesabına bakamadığı zamanlarda onun hesabına giriş yapabilmenizin tek yoludur. Arkadaşınızdan şifresini alıp hesabına giremezsiniz, şifreniz size aittir ve başkalarından şifre alarak hesabına girmek ve başkalarına şifre vermek kesinlikle yasaktır.

Nasıl Temsilci Olurum?:
Bunu yapabilmek için hesabınıza girdiğinizde sol taraftaki menüde yer alan "profil" e tıklayıp karşınıza gelen ekrandaki "Hesap" linkine tıklayarak ortak pc ve temsilci ayarlarının olduğu kısma gelmelisiniz. Size bakıcı(temsilci) olmasını istediğiniz hesabın ismini yazıp onayladığınızda artık o hesap sahibi siz yokken hesabınıza bakabilir...

Nasıl giriş yapar?

Sizin hesap isminizi yazar ve kendi şifresini girer. Temsilcinize asla şifrenizi söylemezsiniz. Temsilci olduğunuz hesapların şifresini alıp girerseniz yine bu yasaktır.

-3)Hammadde ve Yardım Kuralları:
Altta yazacağım kurallar hiç bir şekilde birbiriyle bağlantısı olmayan hesaplar içindir. Yani ortak pc ve temsilciler birbirine asla karşılıksız hammadde gönderemezler. Bu karşılık da sadece 1/1 olabilir. Yani 100 odun gönderiyorsanız 100 tuğla veya başka bir hamamdde geri almalısınız. Ve bu aynı anda olmalı.

Önemli Uyarı: "2 gün sonra gönderecektim" saunması bu kural ihlali için bahane olamaz, aldığınız anda aynı tutarda hammaddeyi geri göndermelisiniz...

Bunun dışında kalan hesaplar, bir günde en fazla, saatlik hammadde üretimlerinin toplamı kadar hammaddeyi bir başka hesaba(hesaplara) gönderebilirler. Ama üstte de belirttiğim gibi ortak pc kullananlar ve temsilciler bunu da gönderemez.

Örnek: Bir köy eğer her hammaddeden saatlik 100er birim üretiyorsa; yani saatte odun 100, tahıl 100, tuğla 100, demir 100 üretiyorsanız, bir günde sadece, bunların toplamı kadar hammadde gönderebilirsiniz. Bunun üzerinde hammadde gönderirseniz ceza alırsınız.

-4)Ortak Bilgisayar Kullanımı: Eğer bir bilgisayarı birden fazla kişi kullanıyorsanız, örneğin iki ev arkadaşının da S1 oyun sunucusunda hesabı varsa ve aynı bilgisayardan hesaplarına giriş yapıyorlarsa "profil->ayarlar""ortak bilgisayar kullanımı" menüsüne eklemelidirler. Aynı şekilde 3 günden fazla aynı sunucudaki bir oyuncuyla aynı bilgisayarda oynuyorsanız/oynayacaksanız bu oyuncuların ismini de eklemelisiniz.

Önemli Uyarı: Temsilcilik ve Ortak Pc ayarları, bir kişinin birden fazla hesabı yönetmesi için yapılmış sistemler değildirler. Eğer ortak pc ve temsilcilik birden fazla hesap yönetmek için kullanılırsa bu hesaplar multi hesap işlemi görürler.

-5)Küfür/Hakaret:
dan iki hesap sahibi de birbirini Oyunda her ne nedenle olursa olsun küfür/hakaret etmek yasaktır. Ve küfür/hakaret edilen hesaplar cezalandırılır.

Bir oyuncu size küfür ederse sakın siz de ona etmeyin. Gerekli yerlere şikayet edin, küfür ederseniz siz de ceza alırsınız. Temsilcim küfür etti, ben yoktum demek bir bahane değildir, bir hesaptan hesap sahibi sorumludur ve hangi hesaptan küfür edildiyse o hesap cezalandırılır.

-6)Hesap güvenliği:
Hesap güvenliği ve sorumluluğu, hesap sahibine aittir. Şifreniz başkası tarafından ele geçirildiğinde tek yapabileceğiniz şey e-posta adresinize yeni şifre isteyerek hesabı geri almak olabilir. Bu yüzden oyuna kayıt olurken kullandığınız email adresinizi kimseye bildirmeyin ve kayıt olduğunuz email adresinizi messenger gibi iletişim araçlarıyla iletişim kurmak için kullanmayınız.

Oyuncularımıza elimizden gelen yardımı yapmaya çalışsak da çalınan hesaplardan Travian Games sorumlu değildir. Ve eğer şifrenizle birlikte email adresiniz de çalındıysa yapabileceğimiz çok fazla bir şey bulunmamaktadır.

Travian Türkiye oyun sunucusunun resmi adresi sadece www.travian.com.tr dir. Bunun dışındaki başka sitelere/linklere asla hesap ismi/şifre/email gibi bilgileri yazmayınız, vermeyiniz. Ve Travian görevlileri sizlerden asla şifrenizi istemez.

Son Önemli Not:
Bazı arkadaşlarımız için yukarda açıklama gereği duyduğumuz bazı önemli kuralların aslı ve tamamı alttaki linkte bulunabilir:

http://www.travian.com.tr/spielregeln.php

Lütfen bu linkteki kuralları da iyice okuyup kurallarımıza uyun ki yanlış anlamalar/bilgisizlik yüzünden ceza almayasınız. Kurallara uymayan hesaplar cezalandırılır. Ben bilmiyordum, beni uyarmamıştınız gibi açıklamalar cezaların engellenmesine neden olmaz. Her oyuncu oyuna başlarken oyun kurallarını ve genel iş sözleşmesini kabul eder. Kabul etmezseniz oyuna başlayamazsınız.

Size çok mantıksız, anlamsız gelen kısımları bulunabilir ancak şu andaki kurallar bunlardır ve bunlara hepimiz uymak zorundayız. Uymayanlar bina seviyeleri düşürülerek, hesapları silinerek veya başka, duruma uygun şekillerde cezalandırılır.

Sonuç: Aslına bakarsanız ana sayfamızda yazan oyun kurallarımız oldukça açık ve basit. Oyuncularımıza ceza vermek hoşumuza gitmese de kurallara uymayanlara en ağır cezaları uygulayacağımızı bildirmek zorundayız.

Travian Games Ekibi


Oyuna yeni eklenen bir özellik olan birlik forumları nedeniyle kurallarda bazı güncellemeler yapılmıştır. İlgili metin aşağıdadır:

Genele Açılmış Birlik Forumları:

Birlik içi yani kapalı forumlardaki küfür/hakaret konuları her birliğin kendi meselesidir, lütfen bunu Multihuntera taşımayın. Eğer rahatsız oluyorsanız birlğin içerisindeki konuşma üslubundan birliği bırakabilirsiniz.

Genele(yani tüm serverın okumasına) açılmış forumlarda ise küfür edenlerin hesabı normal küfür edenler gibi büyük ihtimalle de daha fazla ceza alacaktır. Şimdiye kadar bu nedenle ceza alanları, hesabı silinenleri görmüşsünüzdür. İkinci bir hesap açar küfürümü ederim gibi cinlik düşünüyorsanız bu arkadaşların da ana hesapları hem multi hem de küfür yüzünden ceza alacaktır, diğer hesaptan küfür edilse bile...

Bir birlik forumunda küfürlü mesaj olduğu zaman, Multihuntera mesaj yoluyla başvurabilirsiniz. Tabi mesajın linkiyle birlikte.

Ancak şu da var ki: Bu genele açılan forumlardan birliklerin kendileri(Dolayısıyla yönetimleri) sorumludur.

Genele açtığınız birlik forumunuzda biri küfür/hakaret ediyorsa küfürlü mesajı silmeniz gerekir birlik yöneticileri olarak. Kendi birliğinizdeyse uyarmalısınız, tekrarı halinde hesap sahibine gerekli yaptırımda bulunmalısınız.

Son olarak eğer başedemiyorsanız genele açılan forumla, engel olamıyorsanız küfürlere, hakaretlere forumu genele açmayı iptal etmeniz gerekmekte.

Birlikteki görevliler tarafından genele açılan forumdaki küfürlere/hakaretlere müdehale edilmediği tespit edildiğinde birlik yöneticileri ceza alacaktır. Daha önce de bahsettiğim gibi: Birlik forumlarından birlik başkanları başta olmak üzere, yöneticiler sorumludur.

Aksi açıklanana kadar, forumlarla ilgili bu kurallar geçerlidir.

Bir hesabın başka hesapların lehine kullanılması yasaktır. Bir başka oyuncunun (tabiri caizse "danışıklı dövüş" ile) köyünüzü almasına izin vermek, köy vermek yasaktır.

Bu kuralı uygulama yöntemimizi madde madde açıklayacak olursak:

-Temsilciler ve ortak pc kullananlar birbirinden köy alıp veremezler.
Daha önce ortak pc kullandığınız ya da temsilcisi olduğunuz bir hesaptan köy alabilmeniz için temsilcilik/ortak pc durumu iptal edildikten sonra 14 gün geçmesi gerekir. Tabi bunları iptal edip arkadaşınızın şifresini alıp o hesaba girerseniz aldığınız köy silinir, üzerine bir de dostçul saldırıdan ceza alırsınız.

(Bunu söylememe gerek yok gerçi, nedeni her ne olursa olsun şifre almak/vermek yasaktır, şifre size özeldir-kimseye vermemelisiniz.)

-Aynı birlikte ve alt birlikte olanlar birbirlerinden köy alıp veremezler.Köylerinizi birliğinizden/alt birliğinizden arkadaşlarınıza dağıtamazsınız. Almalarına izin veremezsiniz. Eğer birliğinizdeki bir oyuncuyu birlikten çıkaracak ve sonra saldıracaksanız; önce birlikten çıkartmanız ve 2 gün geçmesi gerekir. 2 gün sonra ancak köylerini alabilirsiniz.

Bu durumda da o hesapla birlikten kimsenin alakası olmaması gerekir.
Siz oyuncuyu birlikten atıp, hesaba bir şekilde girip kendinize veya birlikteki arkadaşlarınıza peşkeş çekiyorsanız hesabı, alınan köy silinir, köyü alan hesaplar da ceza alır.

-Yağmalama
Herhangi bir hesaba hammadde yardımı sağlamak için bilinçli olarak saldırılara gözyumulması yasaktır.

Önemli Not: Yukarıdaki durumlara uymayan, şu anda öngöremediğimiz koşullarda eğer dostçul saldırı olduğu kanaatine varılırsa, bu işlemleri yapan hesaplara gerekli işlemler uygulanır. Cezalar duruma ve ihlalin boyutuna göre artıp azalabilir.


Davetiye(Ref-link) arkadaşlarınızı oyuna davet ederek "hediye altın" kazanabileceğiniz bir sistemdir.

Ancak bu sistem kendinize bir çok hesap açarak hesabınıza altın doldurmanız için yapılmamıştır.

Davetiye linki kullanarak kendi serverında ya da başka serverlarda altın için hesaplar açanlar multi hesap kullanıyor olarak addedilir, buna göre işlem uygulanır, ceza verilir hatta hesap tamamen kapatılıp bir daha açılmayabilir.

Zeus 07.09.08 17:36

sağol dostum işe yarar bilgiler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:25 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2