tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk Bilim Adamlarının Hayatı (http://www.tualimforum.com/turk-bilim-adamlarinin-hayati/)
-   -   Yavuz Dizdar Biyografisi - Yavuz Dizdar Kimdir - Yavuz Dizdar Hayatı - Yavuz Dizdar (http://www.tualimforum.com/turk-bilim-adamlarinin-hayati/118537-yavuz-dizdar-biyografisi-yavuz-dizdar-kimdir-yavuz-dizdar-hayati-yavuz-dizdar.html)

Serap 07.01.13 01:31

Yavuz Dizdar Biyografisi - Yavuz Dizdar Kimdir - Yavuz Dizdar Hayatı - Yavuz Dizdar
 
Yavuz Dizdar Biyografisi - Yavuz Dizdar Kimdir - Yavuz Dizdar Hayatı - Yavuz Dizdar Yaşamı

Yavuz Dizdar 1964’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ndeki orta eğitimini 1982’de; İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini 1988’de tamamladı. Tıp eğitiminin ardından, o yıllarda Siirt’e bağlı olan Batman’da yaklaşık bir yıl mecburi hizmet yaptı. 1989-1992 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda ilaç bilimi üzerine, 1992-1996 yıllarında Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nda kanser üzerine uzmanlık eğitimini tamamladı. Bu eğitimlerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nde kanser biyolojisi ve immünolojisi doktorası unvanını aldı. Halen aynı enstitüde radyasyonhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgonkolojisi uzmanı olarak çalışmaktadır.

Tıbbi çalışmalarına paralel olarak 1994’ten bu yana Dünya Gazetesi’nde sağlık ekonomisi ve politikasıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkonusunda yazılar yazmaktadır. İstanbul Üniversitesi’ne ve üniversiter eğitime yönelik yazılarının yer aldığı Fakülte dergisi 2008 yılından beri yayın hayatındadır.

Bireysel çalışmalarının amacı bilimde yeni düşüncenin desteklenmesidir. Faaliyetlerininhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbütünü “hakkaniyetli, bağımsız ve sürdürülebilir bir yaşam” başlığı altında özetlenebilir.

Kaynak: Bilim adamının resmi sitesi.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:44 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2