tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk Bilim Adamlarının Hayatı (http://www.tualimforum.com/turk-bilim-adamlarinin-hayati/)
-   -   Prof.Dr. Ali Demirsoy Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/turk-bilim-adamlarinin-hayati/21284-profdr-ali-demirsoy-hayati-biyografisi.html)

tualim 04.12.08 04:06

Prof.Dr. Ali Demirsoy Hayatı ( Biyografisi )
 
Prof.Dr. Ali Demirsoy


1945 yılında, Yuva (Gerüşla)- Kemaliye (Eğin)/Erzincan köyünde çiftçi-sanatkar Mehmet Sadık Demirsoy'un oğlu olarak dünyaya geldi. 1956 yılında, köyündeki ilkokulu, 1959'da Kemaliye'deki ortaokulu, 1962'de Ankara Gazi Lisesi'ni, 1966'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Tabii İlimler Bölümü'nü bitirdi. Petrol aramada staj yaptı. 1966 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'ne asistan oldu. 1971 yılında Erzurum ve civarı vilayetlerin Orthoptera Faunası adlı tezle doktor oldu. Aynı yıl DAAD'den aldığı bir bursla Almanya'da lisan okuluna devam etti. Daha sonra Humboldt bursunu kazanarak Hamburg Üniversitesi'nde, Paris ve Londra'daki araştırma enstitülerinde çalıştı. Türkiye'nin Caelifera Faunasının taksonomik incelemesi adlı tezle 1974 yılında Habilitasyonunu yaptı. Yine bu süre içerisinde Birleşmiş Milletler'in finanse ettiği bir derin deniz araştırmasına katılarak Kuzey Kutbu ve Grönland'da, İzlanda civarında, oseonografik, yavru balık ve deniz akımlarını inceleyen bir bilimsel araştırmaya aktif olarak katıldı. 1984 yılında Alexander von Humboldt bursunu tekrar alarak, Hamburg Üniversitesi Zooloji Enstitüsü'nde Türkiye Faunası ile ilgili araştırmalarına devam etti.

1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne atandı. 1980-1981 yıllarında Zooloji Bölüm Başkanlığı, 1981-1982 yılları arasında da Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı yaptı. 1982 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Ders kitaba, araştırma, deneme ve bilimsel roman tarzı çok sayıda kitabı vardır. Türkiye faunasının yanısıra, çevre, biyolojik çeşitlilik ve biyoloji eğitimi ile ilgili çalışmaları ve girişimleri vardır.

1978 yilinda Hacettepe Universitesine atandi.
1980-81 yillarinda Zooloji ABD Baskanligi,
1981-82 yillari arasinda da Hacettepe Uni. Fen Fak. Dekanligi yapti.
1982 yilindan beri Hacettepe Uni. Fen Fak. Biyoloji Bolumu'nde ogretim uyesi olarak calismaktadir.

Almanca ve Ingilizce bilmektedir.

Calisma Alanlari:

1. Taksonomik çalışma olarak, Türkiye' nin- Mantodea
- Caelifera
- Odonata
- Blattodea
- Dermaptera
- Scorpionida
- Hirudina faunası

2. Doğanın ve çevrenin korunması.

3. Genetik ve evrim (özellikle eşeysel yalıtım).

4. Zoocoğrafya (özellikle Anadolu ve komşu ülkelerin refigium özelliklerinin incelenmesi konusunda).

Ögretim Islevleri

Lisans dersi olarak: Genel Biyoloji, Genel Zooloji, Evrim, Omurgalılar Sistematigi ve Biyolojisi, Omurgasızlar Sistematigi ve Biyolojisi, Embriyoloji, Entomoloji, Zoocografya, Insan genetigi (D.T.C.F‘nde)

Yüksek lisans olarak: Karsilastirmali Morfoloji, Zoocografya ve Entomolojide Ozel Konular, Türkiye Ic Sularinin tanitimi ve Karsilastigi Sorunlar, Türkiye Fauna ve Florasinin Tanitimi ve karsilastigi Sorunlar (Cevre Arastirma Merkezine). Populasyon Genetigi (D.T.C.F), Ileri Evrim (D.T.C.F).


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:00 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2