tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk Bilim Adamlarının Hayatı (http://www.tualimforum.com/turk-bilim-adamlarinin-hayati/)
-   -   Attila Aşkar Biyografisi,Attila Aşkar Hayatı,Attila Aşkar Yaşamı,Attila Aşkar Kimdir? (http://www.tualimforum.com/turk-bilim-adamlarinin-hayati/33809-attila-askar-biyografisiattila-askar-hayatiattila-askar-yasamiattila-askar-kimdir.html)

İpek 26.06.09 19:00

Attila Aşkar Biyografisi,Attila Aşkar Hayatı,Attila Aşkar Yaşamı,Attila Aşkar Kimdir?
 
Attila Aşkar Biyografisi,Attila Aşkar Hayatı,Attila Aşkar Yaşamı,Attila Aşkar Kimdir?

Attila Aşkar Türk bilim insanı ve eğitimci.
matematik profesörü ve halen Koç Üniversitesi rektörüdür. Bu göreve atanmadan önce, Koç Üniversitesi’nde Fen, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi dekanı ve provost olarak görev almıştır.

Attila Aşkar, mühendislik diplomasını İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 1966 yılında almış ve doktorasını Princeton Üniversitesi’ne 1969′da sunmuştur. Akademik hayatı boyunca da, Boğaziçi Üniversitesi, Brown Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, Paris VI Üniversitesi, Max-Planck Enstitüsü ve Stokholm’deki Royal Institute of Technology’de hizmet vermiştir.

Attila Aşkar, Tübitak’tan ve Kültür Bakanlığı’ndan ödüller almış bir bilimadamıdır ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyesidir.

Araştırmaları, kuantum dalgaları; wavelet analizi ve moleküler dinamik üzerinedir. cebir üzerine araştırmalar yapmıştır Aşkar, 80 bilimsel makale ve 2 kitabın yazarıdır. Ayrıca matemetiğe Aşkar Teoremi olarak geçen bir teorisi de vardır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:32 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2