tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk Halk Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/turk-halk-muzigi-sarkicilarinin-hayatlari-biyografileri/)
-   -   Mazlum Çimen Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/turk-halk-muzigi-sarkicilarinin-hayatlari-biyografileri/2009-mazlum-cimen-hayati-biyografisi.html)

Tuna 02.03.08 16:15

Mazlum Çimen Hayatı ( Biyografisi )
 

http://img151.imageshack.us/img151/3...limforumco.jpg

Mazlum Çimen Hayatı ( Biyografisi )


1959 doğumlu, Devlet Konservatuarı Keman bölümüne girdi. Dört yıl keman eğitiminden sonra aynı okulun bale bölümüne geçti. Bu bölümden 1980-1981' de mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Devlet opera ve Balesi'nde bale sanatçısı olarak görev aldı ve halen aynı kısımda bale sanatçılığına devam etmektedir.

Müzikal çalışmaları arasında şu çalışmalar yer almaktadır:

Film müzikleri olarak;Aysarı'nın Zilleri, Nazım Hikmet Belgeseli, 68'den 6 Mayıs'a,Anatolia,Belçika,Fransa ve İsveç Televizyonlarında belgesel ve jenerik müzikleri,Mem û Zin, Soğuk Geceler, Işıklar Sönmesin.

Bunların arasında Soğuk Geceler'le Antalya'da1995 Altın Portakal ve Adana'da aynı yıl aynı film müziği ile Altın Koza ödüllerini aldı. Mem û Zin'le Almanya Genç Akademisyenler Ödülü'nü, İsviçre'de Halk Jürisi Özendirme Ödülü'nü aldı.

Aynı zamanda kendi solo albümü "Çimen Türküleri" adlı çalışması var. Bu alandaki çalışmaları da devam etmektedir.

Ayrıca müzik alanındaki başarıları BULUŞMALAR adlı yeni albümüyle devam etmektedir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:14 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2