tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/turk-rock-muzigi-sarkicilarinin-hayatlari-biyografileri/)
-   -   Athena Hayatı (Biyografisi) (http://www.tualimforum.com/turk-rock-muzigi-sarkicilarinin-hayatlari-biyografileri/10533-athena-hayati-biyografisi.html)

tualim 09.08.08 21:14

Athena Hayatı (Biyografisi)
 
1988 yılında başlayan bu projenin öncüleri ikiz kardeş olan Gökhan Özoğuz (vokal) ve Hakan Özoğuz (gitar)’dur.Bir yıl sonra davuluyla gruba katılan İlkan ve bas gitarda Erdem’le şekillenen Athena, Türkiye’de ska türünün ilk örneğidir.
1990 yılında gruptan ayrılma kararı alan Erdem’in yerini Olgun, çok kısa bir sürte sonra da Asrın almıştır.O zamanlarda yeni yeni yapılanmaya başlayan Athena’da davul çalan İlkan’da yerini Turgay Günaydın’a bırakmıştır.Gökhan, Hakan, Turgay ve Asrın ilk albümleri olan One Last Breath’i 1993 yılında tamamladılar.Hemen ardından Asrın’ın ayrılmasıyla 3 kişi kalan grup, en zor dönemlerini yaşamaya başlamış ve bir süre yoluna 3 kişi devam etmiştir.
1995 yılında gruba katılan Ozan Karaçuha ile birlikte, Athena birçok kişi tarafından bilinen asıl üyeleriyle hedefine doğru ilerlemeye başlamış, uzun bir süre rafta bekleyen tamamlanmış albümleriyle hayranlarının karşısına çıkmıştır.

Büyük bir hayran kitlesi edinen Athena, Harbiye’deki Captain Hook dönemiyle hayran kitlesini arttırmayı başardı ve profesyonel anlamda ilk adımı 1998 Nisan´ında attı.NR1 Müzik tarafından piyasaya sürülen, kendi adını taşıyan albümüyle alışılmış ve denenmiş tarzların dışındaki müzik türlerinin de geniş kitlelere ulaşabileceğini kanıtlamış oldu.
Nisan 1998´de radyo ve televizyonlara gönderilen 'Skalonga', neredeyse tüm radyo, televizyon ve gençlik dergilerinin listelerinde 1 numaraya yükseldi. Şarkının video klibinde, ilk defa Athena grubunun tanıttığı ska dansı gençler arasında çok moda olurken, bir çok üniversite ve lisenin bahar şenlikleri ve veda partilerinde konserler verdiler.

Temmuz ayında televizyonlarda gösterilmeye başlanan yönetmenliğini Ömer Karacan’ın yaptığı ‘Senden Benden Bizden’ video klibi 60’lı yıllardan 90’lı yıllara kadar popülaritesini korumuş olan orjinal versiyonun nostaljisini yaşatırken, Athena´nın hayran kitlesini genişletti. Aynı ay Tuborg Music Club sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Nah! Çok Beklersin' turnesi Athena´yı Çanakkale´den Ankara´ya, İstanbul´dan Mersin´e kadar 21 konserde 100.000´e yakın hayranıyla buluşturdu.
Eylül ayında İstanbul Açık Hava Tiyatrosu, Ankara Anıt Park ve İzmir Fuar Açıkhava Tiyatrosu´nda konserler verdiler. 19 Eylül 1998´de, efsane grup The Rolling Stones´un İstanbul konserinde ön grup olarak sahneye çıkan grup, konser sonrasında, albümlerinin 100.000 satış rakamına ulaşması nedeniyle altın plakla ödüllendirildi.

Futbol taraftarlarının tezahüratı haline gelen 'Holigan’ 'ın ardından Athena dördüncü video klibini 'Tarlaya Ektim Soğan' adlı şarkıya çekti.
Grup asıl başarısını 2000’li yıllarda sağladı ve Tam Zamanı Şimdi adını verdikleri albümden birçok hit çıkarmayı başardı. “Palavra”, “Macera”, “Aşk, Meşk Yok” teker teker dilden dile dolaşmaya başladı.
32. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası ve Eurobasket 2001'de tüm Türkiye “On İki Dev Adam” ile adeta tek yürek oldu. Athena bu proje için hazırladığı aynı isimli parça ile zirvedeki tek isim olmuş ve kurulduğundan bu yana kariyerinin en başarılı dönemine imzasını atmıştır.
2002 yılında grubun öncüleri olarak gösterilen Gökhan ve Hakan yaptıkları basın toplantısıyla, bas gitarist Ozan ve davulcu Turgay’ın gruptan ayrıldığını açıkladı ve gruba aldıkları yeni isimlerle 3. albümlerinin çalışmalarına başladı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:31 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2