tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/turk-rock-muzigi-sarkicilarinin-hayatlari-biyografileri/)
-   -   Knight Errant Biyografisi-Knight Errant Hayatı-Knight Errant Kimdir?Grup KnightErrant (http://www.tualimforum.com/turk-rock-muzigi-sarkicilarinin-hayatlari-biyografileri/41387-knight-errant-biyografisi-knight-errant-hayati-knight-errant-kimdirgrup-knighterrant.html)

Akasya 16.12.09 16:33

Knight Errant Biyografisi-Knight Errant Hayatı-Knight Errant Kimdir?Grup KnightErrant
 
Knight Errant Biyografisi-Knight Errant Hayatı-Knight Errant Kimdir?Grup Knight Errant

Knight Errant 1993 yılında kurulmuş bir Türk Metal müzik grubudur.

Grup "Knight Errant" ismini "maceracı, gezgin şovalye" olarak tanımlar. Şarkı sözleri İngilizce'dir. Metal müzik gruplarının genelinin aksine şarkılarda keman kullanırlar.

Sözlük anlamı "Maceracı, gezgin şovalye" olarak geçen Knight Errant, 1993 yılında kurulan grup için idealist davranma bağlamında uygun görülen isimdir. Knight Errant,http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgşovalyelik kurumu artık varolmasa da haksızlıkların her daim olduğuna inanan insanların hayattaki duruşlarını simgeler.

Kuruluşundan itibaren çeşitli eleman değişiklikleri yaşayan grup, bu arada ilk parçalarını üretmeye başlar ve ilk konserini 1994'te İstanbul'da (Cazibe Bar) verir. 1996'da yapılan gitar, vokal ve keman takviyeleriyle kadrosunu güçlendiren,http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkemanın etkisiyle sert metal rifflerine başarılı bir armoni ve melodi yapılandırması getiren Knight Errant müziği, aslen heavy metal dinleyicisi olmayan müzikseverler tarafından da beğeni ve coşkuyla karşılanır.

1997 yılının ikinci yarısından itibaren verilen konserlerin rock camiasında ve basınında uyandırdığı genişhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyankılar, Knight Errant'a Kod Müzik / Trak Müzik etiketiyle çıkaracağı ilk albümünün yolunu açmıştır: Takvimler temmuz 1999'u gösterdiğinde, grubun kendi ismini taşıyan debut albümü müzik mağazalarındaki yerini alır.

Albüm sonrası, varolan dinleyici kitlesini artıran ve konserlerine devam eden grubun yurt dışına yönelik faaliyetlerihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgde bundan itibaren belirginleşmeye, meyve vermeye başlar. 50 bin tirajlı Alman Rockhard dergisine verilen röportaj, Knight Errant'la birlikte, fazla bilinmeyen Türkiye heavy metaline yurt dışında ilgi uyanmasını sağlar.

Knight Errant'ın ilk yurt dışı konseri, çoğu rock / metal topluluğunun rüyalarını süsleyen bir etkinlik olmuştur:http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgAlmanya'nın Hamburg kenti yakınlarında her yıl düzenlenen Wacken Open Air festivali. Knight Errant'ın, Avrupa'nın ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 35 bin kişinin izlemek için geldiği festivalde çalan ilk Türk grubu olması, bu konseri, ülkemiz rock müzik tarihinin kilometrehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgtaşlarından biri haline getirir. Toplam 60 grubun sahne aldığı festivalde açılış grubu olarak yer alması, Knight Errant'la birlikte Türkiye heavy metalindeki gelişime verilen önemin simgesel bir işaretidir.

İkinci albümü "Divan"'ı 2005 sonunda yayınlayan grup, şu sıralar 3. albüm için yeni parçalar bestelemektehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgve 14 Temmuz 2007'de sahne alacakları Headbanger's Openair Festivali için muhteşem bir şov hazırlamaktadır.

Grup Elemanları :
Barbaros Bensoy - Vokal
Hamid Nejatemin - Gitar
Ali Ulupınar - Gitar
Ilgın Ayık - Keman
Murat Arslanoğlu - Davul
İlker Ölmez - Bas Gitar

Not: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:28 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2