tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk Sanat Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/turk-sanat-muzigi-sarkicilarinin-hayatlari-biyografileri/)
-   -   Sibel Can Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/turk-sanat-muzigi-sarkicilarinin-hayatlari-biyografileri/2038-sibel-can-hayati-biyografisi.html)

Helin 02.03.08 17:24

Sibel Can Hayatı ( Biyografisi )
 
Sibel CAN Hayatı ( Biyografisi )

http://img15.imageshack.us/img15/195...mforumcomw.jpghttp://img39.imageshack.us/img39/682...msibelcan6.jpg
Sibel Can, 1 Ağustos 1970'de İstanbul'da doğdu. Sibel Can, ilk ve orta öğreniminin ardından müzisyen olan babasının da etkisiyle sahnede olmayı düşlemeye başladı. Can'ın babası çeşitli sanatçılara Keman çalardı. Sibel Can 14 yaşındayken dansa merak sardı. İlk olarak babasının, diğer şarkıcılarla çıktığı yurtdışı programlarına oryantal dansçı olarak katıldı. Dans konusunda oldukça yetenekliydi. Kulaktan kulağa yayılan ünü sayesinde Fahrettin Aslan tarafindan keşfedildi. Böylece Maksim Gazinosu'nun oryantal dansçısı oldu

Sibel Can üç yıl kadar dans etti. Türkiye'nin en iyi dansözlerinden biri olarak gösterildi. Fakat Can'ın asıl niyeti şarkı söylemekti. Bu konuda ilk elinden tutan da yine babası oldu. Bu arada babasının çevresindeki birçok ustadan eğitim aldı. Ve 1988 yılından itibaren Maksim Gazinoları'nda bu kez solist olarak sahne almaya başladı. Sibel Can'in ilk albümünün yapımcılığını Orhan Gencebay üstlendi. Can, genişçe bir dinleyici kitlesi edinen ilk dört albümünde daha çok arabesk ağırlıklı şarkılar yorumladı
http://www.tualimforum.com/nkt.jpg
1995 yılında yayınlanan "Şarkılarda Senden Yana" albümünde tarzını biraz değiştirdi. Albümdeki "Deli Yüreğim", "Dedikodu" gibi parçalar Can'ın eski albümlerine nazaran daha çok ses getirdi. 1997 yılında ise, Serdar Ortaç'ın bestelediği "Padişah"lı albüm yayınlandı. "Padişah"la birlikte Sibel Can, Türkiye'nin en çok konuştuğu isim haline geldi. Ana haber bültenleri bile Sibel Can'sız bir akşam geçirmiyorlardı. Sibel Can bu arada albümün etkisiyle ödüller aldı, Televizyon programları, televizyon dizileri yaptı ve belirtilmek gerekir ki "Berivan" dizisiyle adından cok bahsettirdi. Sibel Can'ın bundan sonra çıkarıdığı albümler büyük etkiler yarattı. "Daha Yolun Başındayım", "Sibel Can Şarkıları", "Canım Benim", "Sen Benimsin"
http://www.tualimforum.com/nkt.jpg
Sibel Can'nın ayrıca özel hayatında da birçok değişiklik oldu. Can, uzun süre evli kaldığı Hakan Ural'dan boşandı ve bir süre sonra da Sulhi Aksüt ile evlendi
http://www.tualimforum.com/nkt.jpg
Şu an yeni imajıyla ve yepyeni devleri buluşturan albümüyle kasırgalar estiriyor müzik dünyasında...

Kartal 17.08.15 21:05

Sibel Can Biyografisi - Sibel Can Kimdir - Sibel Can Hayatı - Sibel Can Yaşamı
 
Sibel Can Biyografisi - Sibel Can Kimdir - Sibel Can Hayatı - Sibel Can Yaşamı

Sibel Can (D. Sibel Cangüre, 1 Ağustos 1970, İstanbul), Türk fantezi müzik şarkıcısı. Kariyerinin başında dansözlük ve şarkıcılık yapan sanatçı günümüzde televizyon ve sinema oyunculuğu ile sunuculuk da yapmaktadır.

https://upload.wikimedia.org/wikiped...11_Antalya.jpg

Yugoslav göçmeni Engin Cangüre ve Mudanya, Bursa'lı Emine Gül Sezer Cangüre'nin ilk çocukları olarak Karagümrük semtinde doğdu. Sanatçının babası birçok ünlü soliste eşlik eden bir keman sanatçısıydı. Sibel Can 14 yaşındayken, gelen teklif üzerine oryantal olarak sahneye çıkmaya başladı. Babası Engin bey ile beraber yurt içi ve yurt dışında yaptığı turnelerde hem oryantallik hem de solistlik yaptı. Dönemin bilinenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgmekanları Galata Kulesi ve Astorya gibi kulüplerde çıkan sanatçı, Nükhet Duru'nun, Fahrettin Arslan'a tavsiyesi üzerine Maksim Gazinosu'nda çıkmaya başladı ve henüz 17 yaşındayken assolist oldu.

Stüdyo Albümleri

1987: Günah Bize 1988: Bulursun Beni
1989: Rüyalarda Buluşuruz
1990: Hasretim
1991: Bir Güneş Batışında
1992: Seni Sevmek
1993: Hayat Devam Ediyor
1994: Hatırasıdır
1995: Şarkılar da Senden Yana
1997: Buhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgDevirde
1999: Daha Yolun Başındayım
2000: Sibel Can Şarkıları
2000: İşte Türk Sanat Müziği İşte Sibel Can
2001: Canım Benim
2003: Sen Benimsin
2005: Özledin mi?
2007: Akşam Sefası
2009: Benim Adım Aşk
2011: Seyyah
2012: Meşk
2014: Galata


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:47 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2