tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/turk-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/)
-   -   Tuncay Gürel Biyografisi - Tuncay Gürel Kimdir - Tuncay Gürel Hayatı - Tuncay Gürel Y (http://www.tualimforum.com/turk-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/136049-tuncay-gurel-biyografisi-tuncay-gurel-kimdir-tuncay-gurel-hayati-tuncay-gurel-y.html)

Kartal 13.08.14 14:18

Tuncay Gürel Biyografisi - Tuncay Gürel Kimdir - Tuncay Gürel Hayatı - Tuncay Gürel Y
 
Tuncay Gürel Biyografisi - Tuncay Gürel Kimdir - Tuncay Gürel Hayatı - Tuncay Gürel Yaşamı

Tuncay Gürel, Tosun Paşa filminde Küçük Enişte Bekir rolüyle kendinden sıkça söz ettiren Türk sinema sanatçısı.

Tosun Paşa filmindeki "Küçük Enişte Bekir" ve Bizimkiler dizisindeki, "Bakkalhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgYusuf" karakterleriyle tanınıyor.

Kartal 26.10.14 16:35

Tuncay Gürel Biyografisi - Tuncay Gürel Kimdir - Tuncay Gürel Hayatı - Tuncay Gürel Y
 
Tuncay Gürel Biyografisi - Tuncay Gürel Kimdir - Tuncay Gürel Hayatı - Tuncay Gürel Yaşamı

Tuncay Gürel bilinen adıyla : Küçük Enişte (D. 7 Ağustos 1939 - Ö. 29 Ağustos 2014, İzmir) Türk oyuncu. 1976 yılında çekilen Tosun Paşa filminde rol alan Gürel, Küçük Enişte karakteri ile hafızalara kazındı. 1989 yılına kadar değişik tiyatro oyunlarında rol alan Gürel, 1989 yılından sonra Bakkal Yusuf , Işıklar Sönmeden , Doktorlar , Bizimkiler , Uzaylı Zekiye , Yazlıkçılar ve en son da Kezban Yenge dizisinde başrol almıştı. Rahatsızlığı artıncaya kadar sahneden hiç kopmayan Gürel, Özel İzmir Şehir Tiyatrosunda sanat yaşamını aktif olarak sürdürdü. İzmir'de akciğerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgrahatsızlığı sonucu vefat eden sanatçı Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde defnedildi.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:06 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2