tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/turk-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/)
-   -   Adnan Mersinli Biyografisi - Adnan Mersinli Kimdir - Adnan Mersinli Hayatı - Adnan Me (http://www.tualimforum.com/turk-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/140391-adnan-mersinli-biyografisi-adnan-mersinli-kimdir-adnan-mersinli-hayati-adnan-me.html)

Tolga 21.04.16 17:31

Adnan Mersinli Biyografisi - Adnan Mersinli Kimdir - Adnan Mersinli Hayatı - Adnan Me
 
Adnan Mersinli Biyografisi - Adnan Mersinli Kimdir - Adnan Mersinli Hayatı - Adnan Mersinli Yaşamı

Adnan Mersinli 5 Ocak 1940 Mersin) İlk rol aldığı 1963 yılından bugüne kadar 123 filmde rol almıştır. 7 filmin de yapımcılığını üstlenmişti. 1965 1994 yılları arasında çok sayıda filmde rol alarak Türk Sineması'nın vurdulu kırdılı sahnelerine hayat veren oyunculardan biri olmuştur. Süheyl Eğriboz, Hüseyin Zan ve Faruk Panter'le birlikte Cüneyt Arkın'ın meşhur dövüş sahnelerinin vazgeçilmez isimlerindendir. Yapımcı olarak da Türk Sineması'nahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkatkıda bulunmuştur. 1994 yılında yapımcılığını üstlendiği Şöhretin Bedeli adlı filmde rol aldıktan sonra yeşilçamda bir daha gözükmemiştir.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:54 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2