tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/turk-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/)
-   -   Arzu Yanardağ Hayatı-Arzu Yanardağ Biyografisi (http://www.tualimforum.com/turk-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/33067-arzu-yanardag-hayati-arzu-yanardag-biyografisi.html)

ASYA 19.06.09 13:21

Arzu Yanardağ Hayatı-Arzu Yanardağ Biyografisi
 
Arzu Yanardağ

Bakırköy’lü tiyatro sanatçısı Ferruh Yanardağ ve Bakırköy Doğumevi Hastanesi’nin hemşiresi Nejla Yanardağ’ın aşklarının ikinci meyvesi olarak; 1977 yılının Ağustos ayında doğdu.

http://img195.imageshack.us/img195/3...zuyanarda5.jpg

1993 yılında Bakırköy Anadolu Kız Meslek lisesinden, iyi dereceyle mezun oldu. Mezuniyet balosunda, kendi diktiği mini elbiseyi giyerek hayatında bir ilki daha gerçekleştirdi.
1994 yılında Türkiye’nin sayılı manken ajanslarından birinde modellik yapmaya başladı.
1995 yılında Başak Gürsoy Mankenlik ve Fotomodellik ajansına transfer oldu. Ve uzun yıllar BG ajansın en çok en çok kazanan ve kazandıran mankenler listesinde üst sıralarda yer aldı.
Bir yandan fotoğraf ve reklam çekimleri tüm hızıyla sürerken; 1996 yılında yönetmenliğini Kaya Ererez’in üstlendiği ‘Unutabilsem’ isimli dizinin başrolünde oyunculuğa başladı.
Dizi 1997 yılında Kanal D’de yayınlandı ve bu sayede televizyon izleyicisiyle tanıştı. Aynı sene teyze oldu.
1998 yılında ‘Asansör’ filmiyle sinemaya adım attı.
2000 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actor Studio’da oyunculuk dersleri almaya başladı. ‘Hayat Bağları’ dizisi ve sene sonunda sahnelediği ilk tiyatro oyunu ‘Kızgın Damdaki Kedi’ oldu.
Ardından diziler, filmler, tiyatro oyunları… 2003 yılında Çeşme Antik Tiyatro’da sahnelenen ‘Vajina Monologları’ oyununda, seyirciden ilk performans alkışımı aldı.
2005 yılında anne olmayı istedi. Ve 2006 yılının Mayıs ayında bu isteği Alara sayesinde gerçekleşti. Hayatı iyice anlam kazandı.
Anne olduktan sonraki ilk sinema filmi ‘Umut Adası’ 2007 yılında vizyona girdi.
2008 yılının Temmuz ayında Serhat Türkkan’la evlendim ve Arzu Yanardağ Türkkan oldu.
Halen ‘Bu Sen Değilsin’ isimli tiyatro oyununda rol almaktadır. Son zamanlarda kamera arkasıyla da yakından ilgilenmeye başladı.


Arzu Yanardağ Resimleri-Arzu Yanardağ Fotografları


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:00 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2