tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk ve Dünya Edebiyatındaki Önemli Eserler (http://www.tualimforum.com/turk-ve-dunya-edebiyatindaki-onemli-eserler/)
-   -   Sergüzeşt-100 Temel Eser (http://www.tualimforum.com/turk-ve-dunya-edebiyatindaki-onemli-eserler/22273-serguzest-100-temel-eser.html)

SERDEM 13.12.08 15:20

Sergüzeşt-100 Temel Eser
 
http://img120.imageshack.us/img120/4...rguzest9vh.jpg
yazarıSamipaşazade Sezai
yayınevi:Tİmaş Yayınları
Kitap Hakkında:
Evinden ve yurdundan acımasızca koparılan küçük Çerkes kızı Dilber bir esir gemisine bindirilerek İstanbul’a getirilir ve bir konağa satılır. Bu konak artık, küçük Dilber’in yeni zindanıdır.. Samipaşazade, 1888’de yayınlanan Sergüzeşt romanında, o yıllarda rağbet gören “esaret” konusunu işlemiş ve esaretin insanlık dışı olduğunu gözler önüne çalışmıştır. Roman, alınıp satılan, oradan oraya sürüklenip horlanan bir genç kızla onu ezen, hakir gören zengin tabaka arasındaki çelişkiler üzerine kurgulanır.

:tual38:


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:44 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2