tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk ve Dünya Edebiyatındaki Önemli Eserler (http://www.tualimforum.com/turk-ve-dunya-edebiyatindaki-onemli-eserler/)
-   -   Zeytinlalı(Falih Rıfkı ATAY)-100 Temel Eser (http://www.tualimforum.com/turk-ve-dunya-edebiyatindaki-onemli-eserler/22369-zeytinlalifalih-rifki-atay-100-temel-eser.html)

SERDEM 15.12.08 10:41

Zeytinlalı(Falih Rıfkı ATAY)-100 Temel Eser
 
http://img276.imageshack.us/img276/6863/iwwyvx3rm.jpg
Yayınevi : Pozitif Yayınları
Yazarı : Falih Rıfkı ATAY
Kitap Hakkında:
"... Zeytindağı'nı seve seve okudum. Zaten başladıktan sonra bırakmak kabil değil. Bence bu yeni kitabında Falih Rıfkı'nın üslubu, öbür kitaplarından daha göz kamaştırıcıdır ve zannedersem en güzel haline vasıl olmuştur. Zeytindağı, bugünkü Türkçe ile ne kadar kuvvetli anlatım yapılabileceğine sağlam bir delildir."
Nurullah ATAÇ
"... Falih Rıfkı'nın son eseri Zeytindağı, Cumhuriyet devri edebiyatının en büyük hadiselerinden birini teşkil etti. Falih Rıfkı'nın bize hatırlattığı devir, Türk milletinin geçirdiği ve geçirebileceği felaket devirlerinin en faciası, en dehşetlisi ve ruha en çok bezginlik verenidir. Eğer, muharrin keskin ve yüksek zekası bu devir üstüne berrak bir aydınlık gibi aksetmemiş olsaydı, biz ona doğru başımızı çevirip tekrar bakmak arzu ve cesaretini kendimizde bulamayacaktık."
Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:14 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2