tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk ve Dünya Edebiyatındaki Önemli Eserler (http://www.tualimforum.com/turk-ve-dunya-edebiyatindaki-onemli-eserler/)
-   -   Kaplumbağalar(Fakir Baykurt)-100 Temel Eser (http://www.tualimforum.com/turk-ve-dunya-edebiyatindaki-onemli-eserler/22402-kaplumbagalarfakir-baykurt-100-temel-eser.html)

SERDEM 15.12.08 12:16

Kaplumbağalar(Fakir Baykurt)-100 Temel Eser
 
http://img142.imageshack.us/img142/2/nnnncily2.jpg
Yayınevi : Adam Yayınları
Yazarı : Fakir BAYKURT
kitap hakkında:
Kaplumbağalar, Türk köylüsünün yaratıcı gücüne inancın romanıdır; hiç sürülmemiş, üzerinde ot çöp kalmamış, pur taşlarıyla dolu topraklarda bağ yetiştirenlerin (...) Bozkırın rengini değiştirenlerin romanı...Fakir Baykurt, köylülerin yaratıcı gücünü gösterebilmek için, kavganın tabiatla insan arasında olmasına özellikle önem vermiş; köylülerin 'kara toprağın rengini değiştirmek' için giriştikleri mücadelede bir sınırlayıcı güçle karşılaşmalarını istemiş. Alevi köyünü seçmesi sanırım bundan:Köyde cami de yok, imam da. Dahası var: Ağa da yok. Egemen güçlerin temsilcisi, çıkar koruyucusu bir muhtar da yok; Muhtar Battal, köylülerin ortak çıkarları için, köylülerle birlikte çalışan herhangi bir köylü.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:11 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2