tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türk ve Dünya Edebiyatındaki Önemli Eserler (http://www.tualimforum.com/turk-ve-dunya-edebiyatindaki-onemli-eserler/)
-   -   Babalar ve Oğullar(Turgenyev)-100 Temel Eser (http://www.tualimforum.com/turk-ve-dunya-edebiyatindaki-onemli-eserler/22430-babalar-ve-ogullarturgenyev-100-temel-eser.html)

SERDEM 15.12.08 13:08

Babalar ve Oğullar(Turgenyev)-100 Temel Eser
 
http://img117.imageshack.us/img117/6...vxvxvxclc7.jpg
Yayınevi : Arkadaş Yayınevi
Yazarı : Ivan S. TURGENYEV
kitap hakkında:
Rus edebiyatının en önemli isimlerinden hikayeci, oyun ve deneme yazarı, şair Turgenyev, varlıklı bir ailenin çocuğuydu. Moskova ve Petersburg'da felsefe, tarih ve edebiyat eğitimi aldı. Daha sonra, Berlin Üniversitesi'nde Schelling'in derslerine katıldı, Hegel incelemelerinde yer aldı. 1840'larda yazarlığa başlayan Turgenyev, yapıtlarında ince duygulu karakter çizimlerine, müziksel bir anlatıma yer verir. Turgenyev'in de başyapıtı olan "Babalar ve Oğullar" dünya edebiyatının en önemli klasik eserlerindendir. Turgenyev, 1800'lerin sonunda geçen bu romanında, kahramanı Bazarov'u merkez olarak o dönemin Rusya'sındaki kuşatlar arası çatışmayı ustalıkla anlatırken; eski ile yeniyi ve yenilikçilik ile tutuculuğu karşılaştırmıştır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:10 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2