tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi (http://www.tualimforum.com/turkce-edebiyat-dil-bilgisi/)
-   -   Edebiyatta Aşk (http://www.tualimforum.com/turkce-edebiyat-dil-bilgisi/107234-edebiyatta-ask.html)

SERDEM 25.09.12 01:27

Edebiyatta Aşk
 
Edebiyatta Aşk

Erdal Babür
Bir başkadır edebiyatta aşk, sevdinmi Allah'ına kadar deyimini aklımızdan çıkarmadan içimizde ki o sevgiyi yaşatacak canlar ararız. Edebiyat bir sevgilinin gözleridir, edebiyatta aşk bir sevgilinin tatlı sözleridir.

Kim yaşamadı ki, kim sevmedi ki bir sevgiliyi. Kimler anlatabildi, şiirsiz öyküsüz destansız duygularını. Kimler konuşabildi o çok sevdiği karşısında. Mutlaka bir dizeyle anlatılmıştır duygular. Gönül dili sevgi doludur, gönül dili yalansızdır, insaflıdır, doğrudur. Edebiyata sığınır, kendini öyle anlatabilir ancak, yalansız olanından.

Bir öyküde geçen karakterle bağdaşır ruhumuz. Kendimiz yaşamış kadar etkileniriz ve örnekler alırız zaten film olan hayatımıza... Bir romanda ki oluşumu gerçek kadar içimize sindiririz ve sevdiklerimize anlatmak için o romanın bir parçası haline geliriz. Bir şarkıda anlatılan aşka dalarız, yüreğimiz kıpır kıpır olur heyecanlanırız. Kendimizi o kişinin yerine koyar hayaller kurarız, kimi zaman hüzün sarar bedenimizi, kimi zaman mutluluk hisleriyle dolup taşarız.

Bir başkadır edebiyatta aşk, sevdinmi Allah'ına kadar deyimini aklımızdan çıkarmadan içimizde ki o sevgiyi yaşatacak canlar ararız. Edebiyat bir sevgilinin gözleridir, edebiyatta aşk bir sevgilinin tatlı sözleridir. Ninnilerle silinen kulağımızın pasları, şimdi edebiyatın sonsuz mutluluğuyla cilalanıyor. Çalışan demir paslanmaz, seven gönüller yaşlanmaz. Edebiyat soluğumuz, dizeleri aşkımız. Sonucu yüreğimizde toplanan sevgi tomurcuklarıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:55 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2