-
Turşular
(
http://www.tualimforum.com/tursular/)
- -
Karışık Turşu
(
http://www.tualimforum.com/tursular/26214-karisik-tursu.html)
Karışık Turşu http://img216.imageshack.us/img216/3749/turu5dl6.gif Karışık Turşu Malzemeler 1.5 kg yeşil sivri biber 2.5 kg körpe salatalık 3 kg yeşil domates 3-4 Baş sarmısak 1 Adet orta boy lahana 1 Adet ayva 2-3 Adet havuç Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu Hazırlanışı - Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın.
- Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun.
- Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin.
- Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin.
- Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın.
- Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın.
- Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin.
- Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın.
- Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin.
- Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 2-3 ay bekletin.
- Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir.
- Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz.
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:01 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2