-
Turşular
(
http://www.tualimforum.com/tursular/)
Kelek Turşusu Hazırlanışı http://img216.imageshack.us/img216/6233/turuuf4.jpg Kelek Turşusu Hazırlanışı Malzemeler: http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker Kelek Turşusu Hazırlanışı Küçük boy http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın. http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin. Keleklerin üzhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzluhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg salamura koyun. İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın. 18~20°C~de ehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:23 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2