tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Turşular (http://www.tualimforum.com/tursular/)
-   -   Kelek Turşusu Hazırlanışı (http://www.tualimforum.com/tursular/26219-kelek-tursusu-hazirlanisi.html)

ASYA 26.01.09 07:38

Kelek Turşusu Hazırlanışı
 

http://img216.imageshack.us/img216/6233/turuuf4.jpg

Kelek Turşusu Hazırlanışı
Malzemeler: http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg
Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker
Kelek Turşusu Hazırlanışı
Küçük boy http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın. http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg
Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin.
Keleklerin üzhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzluhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg salamura koyun. İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın.
18~20°C~de ehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:23 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2