tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Turşular (http://www.tualimforum.com/tursular/)
-   -   Lahana Turşusu Hazırlanışı (http://www.tualimforum.com/tursular/26220-lahana-tursusu-hazirlanisi.html)

ASYA 26.01.09 07:41

Lahana Turşusu Hazırlanışı
 
Lahana Turşusu http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgHazırlanışı
http://img216.imageshack.us/img216/4...aturusuwv5.jpg
Malzemeler:
Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpglimon ve bir miktar nohut
Lahana Turşusu Hazırlanışı
http://img228.imageshack.us/img228/1421/turu2bv5.jpgTurşuluk olarak http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgküçük, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır. http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgLahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler en az dörde bölünür veya çok iri olarak doğranırhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg. Bir kaç yerinden bıçak sokularak delinir. Turşu kabına yerleştirilmeleri sırasında sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut ilave edilebilir. Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine göre değişir.
Üzerine lahanaları http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6 tuzlu salamura ile doldurulurhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg. Lahanadaki şeker miktarı yeterli olduğundan, şeker ilavesi gerekmez. http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg
Turşunun yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte, beyaz rengin sarı-beyaza dönmesi,lahana yapraklanının kırılma özelliğini yitirerek,esnekiik kazanmasıyla anlaşılır.
Lahana turşusunun tuz oranı, diğer turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir. http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg
Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir:
Lahana, daha önce sebzesihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg yenmiş turşuların suyuna konur. Bu şekilde turşunun erken olgunlaşması sağlandığı gibi, eski turşunun suyu da değerlendirilmiş olur. Kullanılacak turşu suyunun üzerinde maya zarı olmamalıdır.http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:54 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2