tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Turşular (http://www.tualimforum.com/tursular/)
-   -   Karnabahar Turşusu (http://www.tualimforum.com/tursular/64086-karnabahar-tursusu.html)

AnGeL 13.12.10 21:08

Karnabahar Turşusu
 
Karnabahar Turşusu





Malzemeler
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
2-3 yaprak mor lahana
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak.

Yapılışı

Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur.
Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur,
içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar ,
sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun
kapağı sıkı bir şekilde kapatılır.
Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:15 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2