tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Üniversite Konuları - Makaleleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Üniversite Konuları - Makaleleri Üniversite konuları,Üniversite makaleleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Lisans Tamamlama - İlitam
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3998

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.09.12, 01:45   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Lisans Tamamlama - İlitam

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Lisans Tamamlama - İlitam

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA
UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 – Bu Uygulama Esaslarının amacı; Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Lisans Tamamlama Programında uygulanacak olan uzaktan eğitim-öğretim ve sınav esaslarını tespit etmektir.
Kapsam
MADDE 2 – Bu Uygulama Esasları; Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Lisans Tamamlama Programının uzaktan eğitim-öğretim ve sınav esaslarına ilişkin hükümleri kapsar.
Dayanak
MADDE 3 – Bu Uygulama Esasları, Cumhuriyet Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4- Bu Uygulama Esaslarında geçen;
a) CUZEM: Cumhuriyet Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü,
b) DGS: Dikey Geçiş Sınavını,
c) İLİTAM: İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programını,
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Program, Başvuru, Kesin Kayıt ve Kayıt Yenileme
Program
MADDE 5- (1) İLİTAM Programı, İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve CUZEM işbirliği ile yürütülen bir uzaktan eğitim lisans tamamlama programıdır.
(2) Programın amacı; İlahiyat önlisans derecesine sahip kişilere, ilahiyat lisans düzeyine ulaşabilmeleri için uzaktan eğitim imkânları ile gerekli eğitimi vermek ve lisans diploması sahibi olmalarını sağlamaktır.
Başvuru, kesin kayıt ve kayıt yenileme
MADDE 6- (1) İLİTAM programına başvuru için aşağıdaki şartlar aranır;
a) Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ilahiyat önlisans programı veya ilahiyat meslek yüksek okulu mezunu olmak ya da bir örgün ilahiyat programının ilk iki yılını tamamlayarak önlisans diploması almış olmak,
b) DGS’ye girmiş olmak,
(2) Adayların İLİTAM programına yerleştirilmeleri Üniversite tarafından yapılacaktır.
(3) Adayların İLİTAM programına yerleştirilmelerinde, DGS-Sözel puanına 100’lük sisteme göre hesaplanmış önlisans programı diploma notunun eklenmesi ile elde edilen, “Yerleştirme Puanı” esas alınacaktır.
4) Öğrencilerin önlisans programı mezuniyet notlarının 4’lük sistemden 100 lük sisteme çeviriminde, Yükseköğretim Kurulunun ekte bulunan çevirim tablosu dikkate alınacaktır.
Kayıt için istenilen belgeler
MADDE 7- İLİTAM programına kayıt için aşağıdaki belgeler istenir:
a) Nüfus hüviyet belgesinin tasdikli sureti
b) Önlisans diplomasının veya diploma yerine geçen geçici mezuniyet belgesinin aslı,
c) Önlisans Not döküm (Transkript) belgesinin aslı
ç) DGS sonuç belgesi,
d) Öğrenci katkı payının ve öğrenim giderlerinin ödendiğini gösterir makbuz,
e) Üniversite tarafından hazırlanan yerleştirme belgesi,
f) fotoğraf,
g) İkametgâh ilmühaberi,
ğ) Üniversiteye kayıt için ÖSYM tarafından hazırlanan sınav kılavuzunda belirtilen diğer belgeler.
Öğrenciler kesin kayıt için yukarıdaki belgelerle bizzat başvurmak zorundadırlar. Eksik belgeyle veya posta yoluyla kesin kayıt yaptıramazlar.
Kayıt hakkını kaybetme
MADDE 8- Kesin kayıtlarla ilgili olarak bu Uygulama Esaslarında belirtilen şartları yerine getirmeyen ve kayıtlarını süresi içinde yaptırmayanlar, kayıt hakkını kaybederler.
Kayıt iptali
MADDE 9- Kayıt için sahte veya tahrif edilmiş belge kullananların kayıt işlemleri iptal edilir.
Kayıt yenileme
MADDE 10- (1) İLİTAM programına kayıtlı öğrenciler, öğrenimlerine devam edebilmek için her öğretim yılı/yarıyılı başında kayıtlarını yenilemek zorundadırlar.
(2) Haklı ve geçerli bir nedeni olmadan kaydını yenilemeyen öğrenciler, o öğretim yarıyılında sınavlara giremezler ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Kayıt yenilenmeyen dönemler toplam öğretim süresinden sayılır.
(3) Öğrenci katkı payını ve uzaktan öğrenim giderlerini ödemeyenlerin kaydı yenilenmez.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Öğretim, Dersler, Yeterlikleri Tamamlama,
Sınavlar ve Değerlendirme Esasları
Öğretim esasları
MADDE 11- İLİTAM programı aşağıdaki esaslara göre yürütülür:
a) İLİTAM programı, yarıyıl esasına göre, ön lisans programı üzerine dört yarıyıllık bir lisans tamamlama programı olarak yürütülmektedir.
b) İLİTAM programında ders geçme sistemi uygulanır. Programın birinci sınıf derslerinin en çok üçünden başarısız olan öğrenci ikinci sınıfın derslerini alır. Üç dersten fazla dersten başarısız olan öğrenciler, başarısız oldukları bu dersleri tekrar ederler, ikinci sınıftan ders alamazlar.
c) Gerek birinci ve ikinci yarıyıl/birinci sınıf derslerinden gerekse üçüncü ve dördüncü yarıyıl/ikinci sınıf derslerinin bir kısmından ya da tamamından başarısız olan öğrencilere iki yıllık ek bir süre verilir. Bu süre sonunda başarısız oldukları ders sayısını beşe indiren öğrencilere iki yıllık bir ek süre daha verilir. Öğrenciler, ek süreler içinde bütün öğrencilik haklarından yararlanırlar. İkinci ek süre sonunda başarısız oldukları derslerin sayısı üç veya daha az olan öğrenciler, kayıt yeniledikleri sürece, öğrencilik haklarından yararlanmamak şartıyla, sınırsız sınav hakkına sahiptirler.
Dersler
MADDE 12- (1) Derslerin verilmesinde, uzaktan öğretim teknolojileri ile hazırlanmış ders malzemeleri, iletişim araçları ve yöntemleri kullanılır.
(2) İLİTAM Programında okutulacak olan dört yarıyıllık lisans ders programları ve bu derslerin kredi saatleri ilişikte belirtildiği gibidir.
Yeterlikleri tamamlama
MADDE 13- (1) Öğrenciler her yarıyıl sonunda yarıyıl sonu (final) sınavlarından önce açılacak olan bir haftalık "Yeterlikleri Tamamlama Programı"na alınırlar.
(2) Yeterlikleri Tamamlama Programı Üniversite salonlarında, derse giren öğretim üyelerince yürütülür.
(3) Ders başarı notunun hesaplanmasında; ara sınavların ortalamasının etkisi %40, yarıyıl sonu sınavının etkisi %60’dir.
Sınavlar
MADDE 14- (1) Bir öğretim yarıyılında her ders için en az bir ara sınav, bir yarıyıl sonu sınavı yapılır.
(2) Ara sınavlar internet ortamında, dönem sonu sınavı ise Üniversite binalarında gözetim altında yapılır.
(3) Sınavların hangi tarihlerde ve nasıl uygulanacağı CUZEM’in önerisi doğrultusunda Fakülte Kurulu tarafından belirlenir.
(4) Belirlenen sınav kurallarını ihlal eden öğrencilerin sınavları, İlahiyat Fakültesi Yönetim Kurulunca geçersiz sayılır.
(5) Her ne sebep ve mazeretle olursa olsun, sınavlara katılmayan öğrenciler için başka sınav açılmaz. Ancak ara sınavına katılmayan öğrenciler, yarıyıl sonu sınavına katılabilirler.
(6) Cumartesi ve Pazar günleri sınav yapılabilir. Millî ve dinî bayram gün ve gecelerinde sınav yapılamaz.
Sınavların değerlendirilmesi
MADDE 15- (1) Sınavlar bağıl değerlendirme ölçütlerine göre değerlendirilir.
(2) Ders başarı notu, ara sınavı ile yarıyıl sonu sınavı puanlarının birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir ve bu sonuç öğrencinin akademik başarı durumunu gösterir.
(3) Ders başarı notunun hesaplanmasında; ara sınavların ortalamasının etkisi %40, yarıyıl sonu sınavının etkisi %60’dir.
(4) Öğrencilerin kaydoldukları derslerde gösterdikleri başarı için, aşağıdaki tabloda karşılıkları belirtilen harf notlarından biri verilir ve bu notlar ders başarı notu olarak adlandırılır.
Sınav notuna itiraz
MADDE 16- Sınav not çizelgelerinin ilanından sonra maddi hata dışında not değiştirilemez. Öğrenciler maddi hata itirazı için sınav sonuçlarının ilanından itibaren beş iş günü içinde İlahiyat Fakültesi Dekanlığına yazılı olarak başvurabilirler. İlahiyat Fakültesi Yönetim Kurulunca, gerektiğinde dersin öğretim elemanının ve CUZEM Müdürlüğünün teknik görüşü de alınarak sınav kağıtlarında ve sınav not çizelgelerinde maddi bir hata belirlenirse gerekli düzeltme yapılır. Maddi hata, ilgili öğrenciye en geç otuz gün içinde duyurulur.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Muafiyet, Kayıt Dondurma, İlişik Kesme,
Mezuniyet ve Adres Bildirme İle İlgili Esaslar
Muafiyet
MADDE 17- İLİTAM programına kayıtlı öğrenciler, programdaki derslerin tümünü almak zorundadırlar. Daha önce bir başka programda aldıkları derslerden muaf olma talebinde bulunamazlar.
İlişik kesme
MADDE 18 - Aşağıdaki durumlarda öğrencinin İLİTAM programı ile ilişiği kesilir:
a) Kendi isteği ile kaydını sildirmiş olması,
b) Öğrencinin, 13/1/1985 tarihli ve 18634 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almış olması,
c) Mazeretsiz olarak iki yarıyıl üst üste kayıt yenilememiş olması.
Mezuniyet
MADDE 19- (1) İLİTAM programının tüm derslerini başarıyla tamamlayan ve genel akademik başarı not ortalaması 2.00 veya daha yüksek olan öğrencilere lisans diploması verilir.
(2) Diplomalar düzenleninceye kadar isteyen öğrenciye, diplomasını alırken iade edilmek üzere geçici mezuniyet belgesi verilir.
(3) Diplomasını kaybeden mezunlara bir defaya mahsus olmak üzere ikinci nüsha diploma verilir. Bu belgeyi de kaybedenlere öğrenim durumunu belirten bir yazı verilir.
(4) İLİTAM programını tamamlayan ve genel akademik başarı not ortalaması 3.51 ve üstü olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi olarak; 3.01-3.50 olan öğrenciler ise, onur öğrencisi olarak mezun olurlar.
Adrese bildirme
MADDE 20- Her türlü yazılı bildirim, öğrencinin programa kayıt sırasında bildirdiği adrese yazılı olarak yapılmak suretiyle tamamlanmış sayılır. Kayıt olurken bildirdikleri adresleri değiştirdikleri hâlde, bunu idareye bildirmemiş veya yanlış ya da eksik adres vermiş olan öğrenciler, kurumda mevcut adreslerine bildirim yapılması hâlinde, kendilerine bildirim yapılmış sayılır.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Mali Hükümler
Öğretim giderleri
MADDE 21 – (1) İLİTAM Programına kesin kayıt yaptıran öğrenciler cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı ile öğretim giderleri ücretlerini öderler.
(2) Cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkı payı, İlahiyat Fakülteleri birinci öğretim programı öğrencilerinin ödeme koşullarına tabidir.
(3) Öğretim giderinin miktarı ve ödeme koşulları, her öğretim yılı için Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenir.
ALTINCI BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Yönetmelikte hüküm bulunmayan haller
MADDE 22 – (1) Bu Uygulama Esaslarında hüküm bulunmayan hâllerde Üniversitemiz Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
Yürürlük
MADDE 23 – Bu Uygulama Esasları 2010–2011 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmak üzere Senato’da onaylandıktan sonra yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 24 –Bu Uygulama Esasları hükümlerini teknik boyutuyla CUZEM Müdürü ve eğitim boyutuyla İlahiyat Fakültesi Dekanı birlikte yürütür.

alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cumhuriyet, cumhuriyet üniversitesi ilahiyat lisans tamamlama, ilitam, lisans, tamamlama, üniversitesi, İlahiyat, İlitam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Lisans Görmek - Rüyada Lisans Açıklaması ve Yorumu - Lisans Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 25.08.12 02:26
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kedi Sivas 0 04.12.09 23:49
Açıköğretim 1.Sınıf İlahiyat Programı 2009 Vize Soruları ve Cevapları SERDEM Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 19.05.09 01:28
2007 KPSS Lisans İngilizce ve Cevapları, 2007 Lisans Soru ve cevapları SERDEM Geçmiş Yıllarda Çıkmış Kpss Soruları 0 17.05.09 05:38
2006 KPSS Lisans İngilizce ve Cevapları, 2006 Lisans Soru ve Cevapları SERDEM Geçmiş Yıllarda Çıkmış Kpss Soruları 0 16.05.09 07:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:13 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2