tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Üniversiteler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Üniversiteler Üniversiteler hakkında bilgiler,Üniversitelerin tanıtımı,Üniversitelerin faliyetleri,Üniversitelerde okutulan okullar,Üniversitelerde okutulan bölümler vs...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Aksaray Üniversitesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1854

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 30.06.12, 04:39   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Aksaray Üniversitesi

Aksaray Üniversitesi


Aksaray Üniversitesi, Türkiye Bakanlar Kurulu tarafından, 2006 yılı içinde kurulması kabul edilen bir devlet üniversitesidir. 17 Mart 2006 tarihli 261111 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 5467 sayılı kanunla Niğde Üniversitesi' ne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek, fakülte ve yüksekokullar kendi bünyesinde oluşturulan Aksaray Üniversitesi Rektörlüğe bağlanmıştır. Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar'dır.


Mühendislik Fakültesi

Makina Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği
Çevre Mühendisliği
Jeoloji Mühendislği
Harita Mühendisliği
Maden Mühendisliği
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği(Yakında Açılacak)


Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Niğde Üniversitesi’ne bağlı olarak 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuştur. Aksaray Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte 17 Mart 2006 tarihinde yayınlanan 5467 sayılı kanunun ek 64. maddesi ile değiştirilerek Aksaray Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Başlangıcından bu yana sürekli gelişen fakültemiz, fiziki kapasitesi ve eğitim-öğretim kadrosu ile çağdaş eğitim-öğretimin öncüsü olma yolundadır.

Şu an için Makina, İnşaat, Çevre, Jeoloji ve Jeodezi ve Fotogrametri bölümlerinin aktif olduğu ve 2009 -2010 Jeodezi II.Öğretim eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak olan fakültemiz halen 8 bölümde 52 akademik ve 12 idari olmak üzere toplam 64 personel ile gelecek öğrencilerini beklemektedir.

Faaliyetlerini Merkez Kampüsdeki 3 katlı binasında sürdürmektedir. Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan ve her biri alanında deneyimli öğretim elemanları ile öğrencilere salt bilgi vermenin dışında onlara düşünmeyi, konulara eleştirisel yönden bakmayı ve düşüncelerini eyleme geçirmeyi öğreten; entelektüel ve bilimsel bilgi sunmayı ve Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyen yeni nesiller yetiştirmeyi kendisine misyon edinmiş bir öğretim kurumudur


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İşletme
Maliye
Kamu Yönetimi
İktisat(Yakında Açılacak*)
Maliye(Yakında Açılacak*)


Fakültemiz 1992 yılında 3837 Sayılı Kanun'la kurulan Niğde Üniversitesi bünyesinde Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Eğitim-Öğretimini ilk yıllarda kredi yurtlar kurumu öğrenci yurdunda daha sonraları Mühendislik Fakültesinin binasında 1996 yılına kadar Eğitim-Öğretimini sürdürmüştür. Fakültemizin kurulduğu tarihten beridir, kendi müstakil binası olmadığından 1996 yılından buyana Meslek Yüksekokulu binasında Eğitim-Öğretimine devam etmiştir. Fakültemiz 17 Mart 2006 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak 5467 sayılı kanunla kurulan Aksaray Üniversitesine bağlanmıştır. Kampüs alanındaki 5000 m2 kapalı alanda inşaatının kullanılabilir alan olarak % 60’ı bitmiş olan bölümüne 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle taşınılmıştır. İnşaatı devam etmekte olan kısmı ise 2010 yılında tamamlanarak teslim edilmesi planlanmaktadır.

Fakültemizde İşletme, İktisat, Maliye ve Kamu Yönetimi Bölümleri bulunmaktadır. 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında İşletme Bölümüne öğrenci alarak eğitimine başlayan Fakültemizde, 2007-2008 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Kamu Yönetimi Bölümüne de öğrenci alınmıştır. 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle İşletme ve Kamu Yönetimi Bölümlerinde İkinci Öğretim olarak eğitimlere başlanmıştır.(*)Fakültemize yeni atanan öğretim üyelerinin sayılarına bakıldığında İktisat ve Maliye Bölümlerine 2010-2011 eğitim öğretim yılında öğrenci alınması planlanmaktadır.

Fakültemizde 1 Profosör, 2 Doçent, 19 Yardımcı Doçent, 8'i Doktora eğitimini tamamlamış 12 Araştırma Görevlisi vardır. Halen 2547 sayılı Yüksek Öğrenim Kanunu'nun 35. maddesi gereğince doktorasını bitirmek üzere eğitimlerine devam eden 8 araştırma görevlisi olmak üzere 42 Öğretim Elemanı bulunmaktadır. 7 İdari personelle birlikte Akademik ve İdari personel olarak toplam 49 personeli bulunmaktadır.

Fakültemizin yaptığı araştırmalara göre mezun olan öğrencilerimizin çoğu kamu kurum ve kuruluşlarında bir kısmı özel sektörde başarılı bir şekilde hizmet verdiği gözlemlenmiştir.

Her yıl dengeli bir şekilde kalitesini ve kadro sayısını arttıran Fakültemiz Atatürk'ün İlke ve İnkilaplarını kendisine ilke edinerek, Eğitim-Öğretim hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesi yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.



Fen Edebiyat Fakültesi

Fizik Bölümü
Kimya Bölümü
Bioloji Bölümü
Matematik Bölümü
Tarih Bölümü
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Niğde Üniversitesi’ne bağlı olarak 05.11.1999 tarih ve 23867 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan, 23.10.1999 tarih ve 99/13483 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Aksaray Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte 17 Mart 2006 tarihinde yayınlanan 5467 sayılı kanunun ek 64. maddesi ile değiştirilerek Aksaray Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Başlangıcından bu yana sürekli gelişen fakültemiz, fiziki kapasitesi ve eğitim-öğretim kadrosu ile çağdaş eğitim-öğretimin öncüsü olma yolundadır.

Şu an için Fizik, Kimya, Biyoloji bölümlerinin aktif olduğu ve 2009 -2010 Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerinin ikinci öğretimleri ile Matematik, Tarih bölümleriyle eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak olan fakültemiz halen 8 bölümde 42 akademik ve 3 idari olmak üzere toplam 45 personel ile gelecek öğrencilerini beklemektedir.

Faaliyetlerini Adana Yolu üzerinde 3 katlı Sabire Yazıcı binasında sürdüren Fen-Edebiyat Fakültesi, bünyesinde bulunan ve her biri alanında deneyimli öğretim elemanları ile öğrencilere salt bilgi vermenin dışında onlara düşünmeyi, konulara eleştirisel yönden bakmayı ve düşüncelerini eyleme geçirmeyi öğreten; entelektüel ve bilimsel bilgi sunmayı ve Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyen yeni nesiller yetiştirmeyi kendisine misyon edinmiş bir öğretim kurumudur.
Eğitim Fakültesi

İlköğretim Bölümü

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı, Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Anabilim Dalı, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı,

Eğitim Bilimleri Bölümü

Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilim Dalı, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı, Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalı,

Türkçe Eğitimi Bölümü

Türkçe Öğretmenliği Eğitimi Anabilim Dalı ,

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü

Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı, Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı,

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı,

Özel Eğitim Bölümü ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı, Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı,


Eğitim Fakültesi; Milli Eğitim Bakanlığının 06.08.1998 tarih ve 21175 sayılı kanunu üzerine, 2809 sayılı kanunun EK 30. maddesine göre 10.08.1998 tarihinde 98/11908 kararla Niğde Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş olup 17 Mart 2006 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 5467 sayılı kanun ile Aksaray Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Fakültemizde; İlköğretim Bölümü, Eğitim Bilimleri Bölümü, Türkçe Eğitimi Bölümü, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Özel Eğitim Bölümü ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü olmak üzere 7 bölüm bulunmaktadır. Fakültemize 2008–2009 Eğitim öğretim yılında İlköğretim Bölümü bünyesinde yer alan Fen Bilgisi Öğretmenliği (29 kişi), Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (31 kişi) ve Sınıf Öğretmenliği (30 kişi) olmak üzere toplam 90 öğrenci alınarak eğitim ve öğretime başlanmıştır.

2009-2010 Akademik Yılı'nda ise İlköğretim Matematik Öğretmenliği ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik programları açılmış ve bu programlara 40'ar öğrenci alınmıştır. Yine daha önce açık bulunan programların kontenjanları ise 30'dan 40'a yükseltilmiştir. 2010-2011 akademik yılında ise var olan programların ikinci öğretim programlarının açılması planlanmaktadır.

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi; Atatürk ilke ve devrimlerine içtenlikle bağlı, ulusal ve evrensel kimlik bilincine sahip, hoş görülü, adil, demokrasi kültürünü özümsemiş, mesleki yeterlilik ve duyarlığa sahip, araştıran, analitik ve eleştirel düşünebilen, iletişim becerileri gelişmiş, kendisiyle ve çevresi ile barışık, yapıcı, yaratıcı, seçkin öğretmenler yetiştirmeyi, eğitim, öğretim ve öğretmenlik mesleği ile ilgili alanlarda temel ve uygulamalı, özgün bilimsel araştırmalar yapmayı kendine görev edinmiştir.


(.: Aksaray Üniversitesi:. 'den alıntıdır)
Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü

Yüksekokullar

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu

Sağlık Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları

Aksaray Meslek Yüksekokulu
Ortaköy Meslek Yüksekokulu
Güzelyurt Meslek Yüksekokulu
Şerefli Koçhisar Meslek Yüksekokulu

Adana Yolu Üzeri E-90 Karayolu 7. Km Merkez Kampüs 60100 Aksaray / Türkiye
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
aksaray, aksaray üniversitesi, aksaray üniversitesi adresi, aksaray üniversitesi hakkında genel bilgi, aksaray üniversitesi tanıtımı, aksaray üniversitesi tanıtımı ve iletişim adresi, üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Aksaray Şehrinin Adı - Aksaray Şehrinin Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Aksaray Şehri Kartal Genel Kültür 1 18.11.16 00:02
Sarıkaraman Kasabası Ayvazlı Yaylası İlköğretim Okulu Ortaköy Aksaray - Aksaray Ortak Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 19.09.14 16:17
Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Adresi ve Telefonu - Aksaray SGK İletişim Goeben Aksaray 0 12.09.12 14:31
Aksaray Valiliği Adresi ve Telefonu - Aksaray Valiliği İletişim -Aksaray Valiliği Tel Tolga Aksaray 0 24.01.12 23:01
Koç Üniversitesi - Koç Üniversitesi Sarıyer İstanbul Sevda Üniversiteler 0 21.08.11 00:32


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:53 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2