tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Uşak (http://www.tualimforum.com/usak/)
-   -   Karahallı İlçesi- Uşak Karahallı İlçesi (http://www.tualimforum.com/usak/42001-karahalli-ilcesi-usak-karahalli-ilcesi.html)

Kedi 27.12.09 05:47

Karahallı İlçesi- Uşak Karahallı İlçesi
 
Karahallı İlçesi- Uşak Karahallı İlçesi

KARAHALLI

İlçenin tarihini ortaya koyacak kesin bilgiler yoktur. Ancak halk arasında yaygın bir inanışa göre Karahallı'yıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Kara Halil adında bir Türkmen beyi kurmuştur.
Bundan 700 yıl önce Karahallı bölgesine yerleşen Kara Halili Türkmen oymağı tarihi süreç içerisinde konar-göçer hayat şeklinden yerleşik hayata uyum sağlamış ve kültürel yapılarında göçebe hayat
tarzının motiflerini de barındırmışlardır. Kara Halil Oğullarıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Karahallı bölgesine yayılarak civar bölgelerde de yerleşim birimleri oluşturmuşlardır. Böylece Karahalil'in yerleştiği köyün adı Karahallıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg
Garib Hasan'ın yerleştiği köyün adı Karbasanhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Kara Bedir'in yerleştiği köyün adı Karabedirler Köyü olarak zaman içerisinde değişikliğe uğramıştır.


Kuzeydoğusunda Sivaslı (Uşak)http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg batısında Ulubey (Uşak)http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kuzeyinde Uşak merkez ilçeleri bulunmaktadır.
İlçenin toplam yüzölçümü 460 km2 olup rakımı 873 m'dir. İlçeden geçen tek akarsu Banaz Çayı'dır ve Ege Denizi'ne Didim civarlarından dökülür.

Karahallı'da karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurakhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kışları ılık ve yağışlıdır. Yağışlar kışın ve ilkbaharda görülür. Yıllık sıcaklık ortalaması 12http://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg3 oC'dir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:04 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2