tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Uşak (http://www.tualimforum.com/usak/)
-   -   Ulubey İlçesi- Uşak Ulubey İlçesi (http://www.tualimforum.com/usak/42003-ulubey-ilcesi-usak-ulubey-ilcesi.html)

Kedi 27.12.09 05:48

Ulubey İlçesi- Uşak Ulubey İlçesi
 
Ulubey İlçesi- Uşak Ulubey İlçesi

ULUBEY
http://img8.imageshack.us/img8/9008/ulubeykan.jpg
Ulubeyhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Uşak iline 30 km uzaklıkta yer alan ve Denizli iline sınırı olan ilçe
Ulubey yerleşim yerinin kuruluşu 1898 yılına dayanır. Yakın zamana kadar Göbek ve Ulugöbek olarak kullanılan ilçe adı daha sonra değiştirilerek Ulubey olmuştur.
1919-1922 yılları arasında Yunan işgali altında kalan Ulubeyhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg 2 Eylül 1922'de kurtarılmıştır.


Deniz seviyesinden 810 m yüksekte yer alan Ulubey'in nüfusu belde ve köyleri ile birlikte 20.000 civarındadır. 1953 yılında Uşak ilinin bir ilçesi haline gelen Ulubey'in 4 belde belediyesi ve 23 köyü bulunmaktadır.
798 km2 yüzölçümüne sahip ilçe topraklarının yarıya yakın kısmı tarım arazisidir.
Ulubey'in doğusunda Karahallıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg batısında Eşmehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kuzeyinde Uşak merkezhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg güneyinde Denizli'nin Çal ve Güney ilçeleri bulunmaktadır.
İlçenin arazisi her haliyle tipik bir yayla görünümündedir. Düzlükler azdır. Tarlalar çoğu kez eğimli arazi üzerine yayılmıştır. Çamhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg ahlat ve palamut ağaçları bulunur.

İklim genellikle ılımandır. İç Anadolu ve Ege arasında bir geçiş iklimi hakimdir.


İlçe ekonomisi tarıma dayanmaktadır. Halkın çoğu çiftçilikle uğraşır. Buğdayhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg arpahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg mısırhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg nohuthttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg mercimek vb. yetiştirilir. Koyunhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kıl keçisi ve az miktarda da sığır yetiştirilir. Kümes hayvancılığı son yıllarda gelişmektedir.
Bazı küçük atölyeler dışında sanayii yoktur. İnşaa halinde bazı fabrikalar vardır.


Eşme ilçesinde Uşak Üniversitesi’ne bağlıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Ulubey Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:00 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2