tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Uşak (http://www.tualimforum.com/usak/)
-   -   Uşak Kaplıcaları (http://www.tualimforum.com/usak/42015-usak-kaplicalari.html)

Kedi 28.12.09 04:06

Uşak Kaplıcaları
 
Uşak Kaplıcaları



HAMAMBOĞAZI KAPLICASI (BANAZ)


Uşak ili Banaz ilçesinin 7 km. kuzeydoğusunda bulunan şifalı suların tümüne Hamamboğazı Şifalı Suları ismi verilmiştir. Çevresi çam ağaçları ile kaplı olan kaplıcanın bulunduğu yer deniz seviyesinden 1.047 m. yüksekliktedir. Kaplıcada gazozhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg sarı kız ve kara kız denilen üç ayrı su bulunmaktadır. Gazoz; kükürthttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg demir ve diğer şifalı madenleri içermektedir. Sarı kız; kükürtlü ve ılıkhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kara kız orta sıcaklıktadır. Toplam debi 40 lt sn olup sıcaklık 60 derecedir. Fizikselhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılmış ve sağlık açısından çok yararlı görülmüştür. Kişi başına günlük su tüketimi 700 lt. olarak kabul edilen kaplıcanın suyunun Midehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Karaciğerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Bağırsak ve özellikle kronik romatizma hastalıklarına iyi geldiği tespit edilmiştir.

İstanbul üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidrohttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Klimataloi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yapılan analizlere göre; hareket sistemihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg

Hamamboğazı Kaplıcaları Çevre ve Orman Bakanlığı’nın onayı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı adına 49 yıl süreyle tahsis edilerekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Bakanlar Kurulunun 22.10.2004 tarih ve 2004/8328 sayılı kararları ile Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir.




AKSAZ KAPLICASI (ULUBEY)

Uşak ili Ulubey ilçesine 25 km. uzaklıktaki Aksaz Kaplıcası deniz seviyesinden 650 m. yüksekliğindedir. Ağaçlık ve çamlık bir alanda bulunan kaplıcanın suyu Aksaz Çayı kenarındaki büyük bir granit kayasının dibindenhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg beş ayrı yerden kaynamaktadır. Sularının toplam debisi sn. de 20 lt.dir. Suyu kükürtlü olup 39 derecedir. Bu su sülfatlı karbonatlı sular kapsamı içerisindedir. Kaplıcanın suyu ağrılarahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpghttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg felçlilere ve cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.




EMİRFAKILI KAPLICASI (MERKEZ)


Uşak il merkezine bağlı Güre Bucağıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg Emirfakılı Köyü yakınlarındaki bu kaplıca Roma döneminden itibaren kullanılmaktadır. İl bazında önemli bir kaplıca oluphttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg özel kişi mülkiyetindedir. 1976’dan bu yana halka hizmet vermektedir. 6 lt/sn. debiye sahiptir. 36 derece sıcaklıktadır.




ÖRENCİK KAPLICASI (MERKEZ)


Uşak-İzmir karayolu üzerinde bulunan bu kaplıcanın suyu 38 derece sıcaklıkta oluphttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg 14 lt/sn. debiye sahiptir. Kişi başına günlük su tüketimi 700 lt. dir.

Kaplıca yakınında kadın ve erkek hamamları oluphttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg suyu karaciğerhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg mide ve cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:22 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2