tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Webmaster (http://www.tualimforum.com/webmaster/)
-   -   Active Directory Veritabanı - Active Directory Veritabanı Nedir - Veritabanı Nedir (http://www.tualimforum.com/webmaster/87444-active-directory-veritabani-active-directory-veritabani-nedir-veritabani-nedir.html)

Serap 15.12.11 18:38

Active Directory Veritabanı - Active Directory Veritabanı Nedir - Veritabanı Nedir
 
Active Directory Veritabanı - Active Directory Veritabanı Nedir - Veritabanı Nedir

Active Directory Veritabanı:

Active Directory dizin bilgileri bir veri tabanı üzerinde tutulur. Bu dizinde kullanıcılar, gruplar, bilgisayarlar, domain’ler Ou’lar ve güvenlik politikaları gibi nesneler saklanır. Dizin verileri domain controllerlar üzerinde NTDS.dit dosyasında tutulur.

Ntds.dit aşağıdaki tabloları içerir:

* Shema tablosu: Active Directory’de yazılabilecek nesne türlerini, aralarındaki ilişkileri ve her nesne üzerinde seçimlik ve zorunlu özellikleri gösterir. Bu tablo oldukça statiktir ve veri tablosundan daha küçüktür.

* Link Tablosu: AD’de yer alan nesnelerle ilgili değerleri içeren özelliklerden oluşur. Örneğin member of özelliğini ele alalım. Bu özellik, kullanıcının üye olduğuhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpggruplarlahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgilgili bilgileri içerir. Bu tablo da veri tablosundan küçüktür.

Active Directory Veritabanı:

Veri Tablosu: Active Directory’de yer alan kullanıcıları, grupları, diğer nesneleri ve uygulamaya yönelikhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgverileri içerir. Bu tabloda her satır bir nesneyi, her sütun da o nesnenin özelliğini temsil eder.

Replikasyon bakımından ise Active Directory veri tabanı Dört kısımdan oluşur.

* Domain Data
* Configurasyon Data
* Shema Data
* Application Data

Kaynak: sakarya edu tr


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:08 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2