tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Bilim Adamlarının Hayatı (http://www.tualimforum.com/yabanci-bilim-adamlarinin-hayati/)
-   -   Michael Hart Biyografisi,Michael Hart Hayatı,Michael H. Hart Kimdir? (http://www.tualimforum.com/yabanci-bilim-adamlarinin-hayati/33521-michael-hart-biyografisimichael-hart-hayatimichael-h-hart-kimdir.html)

İpek 24.06.09 13:04

Michael Hart Biyografisi,Michael Hart Hayatı,Michael H. Hart Kimdir?
 
Michael Hart Biyografisi,Michael Hart Hayatı,Michael H. Hart Kimdir?

Michael H. Hart (D. 28 Nisan 1932, New York), ABD’li astrofizikçi. Tarih üzerine yazdığı üç kitap bulunan Hart ayrıca çeçitli konular üzerine tartışmalı makaleler yazdı.

Bronx High School of Science mezunudur. Kore Savaşı sırasında ABD ordusunda yer aldı. Lisans öğrenimini Cornell’de matematik alanında tamamladı, astrofizik doktora derecesini Princeton Üniversitesi’nden aldı. Öğrenimini aldığı diğer alanlar fizik, astronomi, bilgisayar bilimi ve hukuktur. San Antonio, Teksas’taki Trinity Üniversitesi’nde fizik profesörü olarak görev yaparken buradan ayrıldı ve NASA’da araştırmacı olarak çalışmaya başladı. Ayrıca Arnold, Maryland’deki Anne Arundel Community College’da astronomi ile bilim tarihi dersleri verdi. Bilimsel yayınlarda yer almış çalışmaları atmosferik evrimin bir çok ayrıntılı bilgisayar simülasyonunu içerir.

İlk kitabı The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History 500.000′den fazla sattı ve 15 dile çevrildi. İkinci kitabı A View from the Year 3000 1999′da basıldı. Kitap “geleceğin tarihi”ni hem teknolojik ilerlemeleri, hem politik gelişmeleri ele alarak anlatır.

2007′de çıkan son kitabı Understanding Human History insanlık tarihi üzerinedir. 100.000 öncesinden 20. yüzyıla dek uzanır. Kitapta dünyanın her bir büyük parçasında yaşanan gelişmelerin tartışmaları yer alır.

Hart kendisini Jeffersonyen bir liberal olarak tanımlasa da, muhafazakâr ve ırkçı bir ayrılıkçı olmakla eleştirilir. 2006′da American Renaissance tarafından organize edilen bir konferansta Hart kamuoyu önünde Ku Klux Klan’ın eski Grand Wizard’ı ve bir dönemin Louisiana’lı siyasetçisi olan David Duke’la Duke’un antisemitik açıklamaları üzerine karşı karşıya geldi.

1975′te yayımlanan ve Samanyolu Galaksisi’ndeki tek akıllı yaşamın Dünya’da sürdürüldüğü düşüncesine güçlü bilimsel destek verdiği makalesi, Hart’ın tartışılan makalelerinden biri oldu. Konunun daha detaylı incelendiği tartışmalar, Hart’ın makalesiyle başladı. Bu sebeple Fermi paradoksu, zaman zaman Fermi-Hart paradoksu olarak da adlandırıldı.

Ses getiren bir başka makalesinde ise, Shakespeare’in edebi eserlerinin aslında bunlar kendisine atfedilen “Stratford-upon-Avon’lu” tarafından değil, 17. Oxford Kontu Edward de Vere tarafından yazıldığını ileri sürdü.

Tartışılan bir makalesinde ise, ABD’nin gelecekte içine düşebileceği Yugoslavya tipi bir etnik anlaşmazlığın iradi bir bölünmeyle önlenebileceğini savundu. Buna göre ülke biri beyaz, biri siyah, diğeri ise karışık ırklardan oluşan üç eyalete bölünmeliydi.

The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History, 1978 (Revised Edition, 1992)
Extra-Terrestrials, Where Are They? (co-edited with Ben Zuckerman), 1982
A View from the Year 3000 (Poseidon Press, 1999)
Understanding Human History (Washington Summit Publishers, 2007).


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:58 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2