tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Bilim Adamlarının Hayatı (http://www.tualimforum.com/yabanci-bilim-adamlarinin-hayati/)
-   -   Otto Lilienthal Kimdir-Otto Lilienthal Hayatı-Otto Lilienthal Biyografisi (http://www.tualimforum.com/yabanci-bilim-adamlarinin-hayati/38839-otto-lilienthal-kimdir-otto-lilienthal-hayati-otto-lilienthal-biyografisi.html)

Falcon 25.10.09 14:04

Otto Lilienthal Kimdir-Otto Lilienthal Hayatı-Otto Lilienthal Biyografisi
 
Otto Lilienthal Kimdir-Otto Lilienthal Hayatı-Otto Lilienthal Biyografisi

http://img168.imageshack.us/img168/3...lilienthal.jpg

Otto Lilienthal (D. 23 Mayıs 1848 Anklam Prusya - Ö. 10 Ağustos 1896 Berlin Almanya) havacılık alanındaki öncü çalışmalarıyla tanınan Alman mucittir.

Potsdam'daki ticaret okulunu ve Berlin Ticaret Akademisi'ni bitirdikten sonra kanat çırpan uçak modelleri ve kanatlı planörlerle deneyler yaptı. Kuşların uçuşu üzerine yazdığı "Der Vogelflug als Grundlage der Fliegekunst" (1889 Uçma Sanatının Temelleri: Kuş Uçuşu) adlı kitap ve uçan makineler hakkındaki makaleleri havacılık alanındaki temel çalışmalar olarak tanındı. Lichterfelde yakınlarındaki yapay bir tepeden kendisinin tasarımladığı tek ve çift kanatlı planörlerle iki binden çok uçuş gerçekleştirdi. 9 Ağustos 1896'daki bir uçuşunda planörünün Almanya'da Rhinow yakınlarında bulunan Stölln'de 17 m yükseklikten düşerek yere çakılması sonucu omurgasını kırdı. Ertesi gün hayatını kaybetti. Son sözleri "Kleine Opfer müssen gebracht werden!" ("Küçük fedakarlıklar yapılmalıdır!") oldu. Lankwitz halk mezarlığında özel hazırlanmış bir kabre gömüldü.

Lilienthal'in çalışması Wright Kardeşler tarafından yakından takip ediliyordu. Daha sonraları insanlı uçuş konusundaki çalışmaları için Lilienhtal'in önemli bir motivasyon ve ilham kaynağı olduğunu belirtmişlerdir. Ancak Wright kardeşler iki mevsimlik planörcülükten sonra Lilienthal'in havacılık bilgisini bırakmış kendi inşa ettikleri rüzgar tünelinde kendi verilerini elde etmeye yönelmişlerdir.

Not: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:16 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2