tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Bilim Adamlarının Hayatı (http://www.tualimforum.com/yabanci-bilim-adamlarinin-hayati/)
-   -   Otto Carius Biyografisi - Otto Carius Hayatı - Otto Carius Kimdir? (http://www.tualimforum.com/yabanci-bilim-adamlarinin-hayati/70117-otto-carius-biyografisi-otto-carius-hayati-otto-carius-kimdir.html)

Başak 21.05.11 22:29

Otto Carius Biyografisi - Otto Carius Hayatı - Otto Carius Kimdir?
 
Otto Carius Biyografisi - Otto Carius Hayatı - Otto Carius Kimdir?

Otto Carius (d. 27 Mayıs 1922, Zweibrücken), II. Dünya Savaşı sırasında Alman Heer Tank komutanı. Otto Carius savaş esnasında 150 den fazla tankı yok etmiştir.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...tto_Carius.jpg
Carius, Doğu Cephesi'nde Sovyetler'in korkulu rüyası olmuştur. Johannes Bölter, Ernst Barkmann, Kurt Knispel ve Michael Wittmann ile beraber tarihte en başarılı tank komutanlarından biri olarak düşünülür. Savaştan sonra kendi tecrübelerini aktaran Tiger im Schlamm (Tiger in The Mud, "Çamurda Kaplanlar")[1] adlı kitabını yayımladı.
Carius, 1952 yılında eczacı olup 1956 yılında Pettersheim'da "Tiger-Apotheke" adlı eczaneyi açtı ve günümüze kadar sürdürmektedir.
Doromamire no tora
Manga-anime sanatçısı Hayao Miyazaki Otto Carius'un Tiger in Schlamm eserine dayanarak "Otto Carius: Doromamire no tora (Çamur bulaşmış kaplan)" adlı suluboya manga eserini çizdi ve Model Graphix dergisinin 169. (Aralık 1998) - 174. (Mayıs 1999) sayılarında altı bölüm olarak yayımladı. Başlangıçta hikayeyi üç bölümden oluşturmayı planlandıysa da tamamlanmadığı için altı bölümlü olarak genişletildi.[2] 2002 yılında Miyazaki Hayao no mōsō nōto: Doromamire no tora başlık altında toplandı ve Miyazaki'nin Estonya'da gerçekleştirdiği savaş alanı incelemesi, Almanya'da Carius ile yaptığı röportaj ile birlikte kitap olarak yayımlandı.
Figure
Merkezleri Hong Kong ve Şanghay'da bulunan Dragon Hobby'den çıkan Dragon Action Figure (Cyber-Hobby markasından) serisinde Otto Carius Heer Tiger Ace German WWII adlı figure de yer almaktadır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:27 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2