tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Edebiyatçıların Hayatı(Biyografisi) (http://www.tualimforum.com/yabanci-edebiyatcilarin-hayatibiyografisi/)
-   -   Aytek Namitok Biyografisi - Aytek Namitok Hayatı - Aytek Namitok Kimdir? (http://www.tualimforum.com/yabanci-edebiyatcilarin-hayatibiyografisi/97257-aytek-namitok-biyografisi-aytek-namitok-hayati-aytek-namitok-kimdir.html)

Başak 05.06.12 17:42

Aytek Namitok Biyografisi - Aytek Namitok Hayatı - Aytek Namitok Kimdir?
 
Aytek Namitok Biyografisi - Aytek Namitok Hayatı - Aytek Namitok Kimdir?



Aytek Namitok (1892-1963)


Prof.Aytek Namitok 1892 yılında Kafkasya’da doğdu.1916 yılında Petersburg Üniversitesi Hukuk Fakültesinden, 1921'de de Sorbonne(Fransa) Üniversitesinden mezun oldu.1917 İhtilalinden sonra da Petrograd'da kalarak "Birleşmiş Kafkasya Dağlıları Birliği"nin temsilcisi oldu. Bu görevin ardından Rusya Kurucu Meclisi'nde görüşmelere katılarak meclis üyeliğine seçildi.Rusya'da Bolşevik anarşisinin başlaması üzerine Kafkasya’ya döndü.Kafkasya Bolşevikler tarafından işgal edildikten sonra Paris'e dönmek zorunda kaldı.1921-1922 yıllarında Prag'da, Mayıs 1924'e kadar da Türkiye'de yaşadıktan sonra tekrar Paris'e döndü ve 1942 yılına kadar Paris'te yaşadı.

bu yıllar içerisinde Kafkasya halklarının tarihi, Adige dili ve folkloru konularında önemli araştırmalar yaptı.A.Namitok, "Sovyetler Birliğini Öğrenme Enstitüsü" tarafından Münih'de İngilizce olarak yayınlanan "Caucasian Review" (Kafkasya Dergisi) başta olmak üzere Batı'da İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça vs. dillerde çıkan bilimsel dergilerde yayımlanan ve Kafkasya halklarının dil, edebiyat ve tarihini inceleyen birçok makalenin de yazarıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:19 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2