tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Andy Warhol Biyografisi Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/23239-andy-warhol-biyografisi-eserleri.html)

Renklerin Dansı 20.12.08 22:34

Andy Warhol Biyografisi Eserleri
 
Andy Warhol
d. 6 Ağustos 1928 – ö. 22 Şubat 1987
ABD'li ressam, film yapımcısı ve yayıncı. Pop Art akımının en önemli temsilcilerinden kabul edilir. Seri üretimin , seri üretim nesnelerinin sıkça kullanıldığı bir sanat türünü kullanır. Sanatçı, resimlerini afiş tekniği ile çoğaltmıştır. Bu radikallik aslında bir tepkidir ve çağın toplumsal olaylarıyla bir bütünlük içindedir. Ayrıca Nico ve Velvet Underground'ı Andy Warhol keşfetmiştir. Andy Warhol'un pop-art'ı, Velvet Underground'ın bütün etkinliklerinde kendisini gösterir. Grubun vokalisti Lou Reed 80'li yılların Chuck Berry'si olarak sunulacaktı. Nico, Andy Warhol'la tanıştığında henüz bir manken ve film yıldızıydı. Warhol onu Chelsea Girls adlı süperstarları arasına soktuktan sonra, Lou Reed'e Velvet Underground'ın bazı vokal parçalarını ona söyletmesini önerdi. Nico duygu yüklü solo kariyerine başlamadan önce, grubun ilk albümüne katkıda bulunucaktı.
Warholl çektiği kısa filmlerle Bağımsız Film Ödülü'nü kazandı. Ayrıca 'Empire' ve 'Sleep (uyku)' isimli iki deneysel uzun film çekti. Bu filmlerden 'Empire' 8 saat sürüyordu ve yapımı, Empire State Building'in karşısına konulmuş bir kameranın 8 saat boyunca sabit bir noktada çalıştırılmasıyla gerçekleşmişti. 'Sleep'in konsepti de buna benziyordu. Uyumakta olan birinin 6 saatlik uykusunu görüntülüyordu. Warhol, kendisiyle yapılan bir röportajda 'Birisinin yazdığı kitabı okumaktansa, kendine iç çamaşır alışını seyretmeyi tercih ederim' demişti.
Warholl'un 1966'da yaptığı 'Chelsea Girl' adlı filmi, ticari salonlarda gösterilen ilk underground film olarak tarihe geçti. '67 yılında Warholl üniversitelerde konuşmalar yapmaya başladı. Konuşmaları o kadar başarılı olmuştu ki, bazı üniversiteler, onun yerine konuşma yapması için Warholl'a benzeyen tiyatrocularla anlaşmaya başladı.
Warhol'un "Marilynler" adlı eseri bir Pop Art ikonu olmuştur.3 Haziran 1968'de Warhol'a, radikal bir grubun üyesi olan Valerie Solanis tarafından suikast girişiminde bulunuldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Warholl göğsünden aldığı üç yara nedeniyle önce öldü sanıldı, kalp masajıyla hayata döndürüldü, ancak iki ay sonra ayağa kalkabildi. Solanis önce akıl hastanesine ardından da 3 yıllık cezasını çekmek üzere ceza evine gönderildi.

Serap 14.11.11 16:53

Andy Warhol Biyografisi - Andy Warhol Hayatı - Andy Warhol Kimdir - Andy Warhol Yaşam
 
Andy Warhol Biyografisi - Andy Warhol Hayatı - Andy Warhol Kimdir - Andy Warhol Yaşamı

Andy Warhol (D. 6 Ağustos 1928 Pittsburgh, Pennsylvania, ABD – Ö. 22 Şubat 1987 New York City, ABD) ABD'li ressam, film yapımcısı ve yayıncı. Pop Art akımının en önemli temsilcilerinden kabul edilir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...k_Mitchell.jpg

Andy Warhol by Jack Mitchell

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...table-1963.jpg

Warhol in 1963

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...arhol_1977.jpg

Andy Warhol, fotoğrafçıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgHelmut Newton tarafından.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...iams_NYWTS.jpg

Warhol (left) and Tennessee Williams (right) talking on the SS France, 1967; in thehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbackground: Paul Morrissey.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...arhol_1977.jpg

Andy Warhol and Jimmy Carter in 1977

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...l-Marilyns.jpg

Warhol'un "Marilynler" adlı eseri bir Pop Art ikonu olmuştur.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:55 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2