tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Irving Amen Biyografisi Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/23246-irving-amen-biyografisi-eserleri.html)

Renklerin Dansı 20.12.08 22:53

Irving Amen Biyografisi Eserleri
 
Irving Amen

(d. 1918, New York)
ABD'li ressam
Usta bir "printmaker" (baskıcı) olarak bilinir. Binlerce tahta resim kalıbı, asitle yanmış baskı resim ve mürekkep baskılı ipek resimler üretmiştir. Ayrıca bazı heykeller kadar güzel yağ ve akrilik kullanarak eser üretir. Irving Amen'in New York şehrinde yıllardır bir stüdyosu vardı; fakat '90 larda şu anda sanatını ürettiği yer olan Florida'daki Boca Raton'a taşındı.
Amen ayrıca Pratt Institute'de (1961) ve Notre Dame Üniversitesi'nde (1962) heykeltraşlık ve "printmarker" üzerine öğretmenlik yaptı.
1974 yılında, Amen, the classic i ve Gilgameş'i Limited Editions Club için "Dokuz 3-renk tahta resim kalıbı", 7 bölüm-sayfa siyah-beyaz tahta resim kalıpları ve linolyum kesimler ile illüstre etmiştir.
Irving Amen'in, birçok büyük sanat galerilerinde ve New York'daki Modern Sanatlar Müzesi ve Washington'daki Smithsonian Kurumu'nun Amerikan Tarih Müzesi gibi dünyanın birçok müzesinde eserleri sergilenir.
Amen'in birçok çalışmasında Yahudi teması vardır. Columbus Ohio'daki Agudas Achim Cemaati'ndeki 20 pencerenin hazırlanışı onun bir başyapıtıdır. Bu başyapıt İsrail'in yirmi kabilesini temsil eder.
Amen'in çalışmalarındaki temaların çoğu kadınlar, çocuklar ve müzikten oluşur. Satranç, Venedik ve Don Kişot diğer çalışmalarının konuları arasındadır.

Alıntı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:33 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2