tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Louis Maurice Boutet de Monvel Biyografisi Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/23526-louis-maurice-boutet-de-monvel-biyografisi-eserleri.html)

Renklerin Dansı 23.12.08 23:22

Louis Maurice Boutet de Monvel Biyografisi Eserleri
 
Louis-Maurice Boutet de Monvel

(d. 1851, Orléans–ö. 1913, Nemours)

Fransız ressam, çizer ve desinatör.

En bilinen eserleri çocuk kitapları için yaptığı suluboya çalışmalarıdır.[1] Sanatçının çalışmaları 19. yüzyıl çocuk kitaplarının aranılan bir özelliğiydi.
Ressam, Paris Güzel Sanatlar Okulu'nda (Académie des Beaux-Arts/École des Beaux-Arts) eğitim gördü. Ünlü Fransız ressamlar Alexandre Cabanel, Gustave Boulanger, Jules Joseph Lefebvre ve Carolus Duran ile çalıştı.Finansal problemleri nedeniyle kitap ve dergilere çizdiği illüstrasyonlar beğenildi. Anatole France ile çalışmasıyla tamamen çocuk kitaplarına yöneldi. Kitapların İngilizce çevirilerinde de çizimlerin kullanılması ile Fransa dışına ünü yayıldı ve 1899 yılında ABD'ye seyahat etti. Geri döndüğü Fransa'nın Nemors kentinde 1913 yılında hayata veda etti.

Alıntı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:20 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2