tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Katsushika Hokusai Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/24326-katsushika-hokusai-hayati-biyografisi.html)

Renklerin Dansı 02.01.09 00:11

Katsushika Hokusai Hayatı ( Biyografisi )
 
Katsushika Hokusai
(d. 1760, Tokyo - ö. 10 Mayıs 1849)
Japonya'da Edo döneminde yaşamış Japon sanatçı, ressam, oymabaskı ustası, tahta oymacısı ve ukiyo-e yapıcısı. 13 ciltlik Hokusais manga'sını başlattı (1814). Bunun yanı sıra, 36 Fuji Dağı Manzarası'nı çizdi (1823-1829). Eserleri arasında Kanagawa'nın büyük dalgaları da bulunmaktadır. Halen ukiyo sanatının en büyükleri arasında görülür ve şunga tarzındaki erotik tasarımlarıyla da tanınır.
Ukiyo-e (Geçici Dünyadan Resimler) okulunun en önemli temsilcilerinden olan Hokusai'nin yaklaşık her 10 yılda bir değiştirdiği sanatçı adları dışında, bunlarla birlikte kullandığı 20-25 tane takma adı vardı. Bir yazısında sanatsal gelişimini ve arayışlarını özetlemiş, çizim tutkusunun beş yaşında başladığını, 50 yaşından sonra bazı ürünler verdiğini, ama 70'inden önce yaptıklarının hiçbirinin önem taşımadığını yazmıştı. Ancak 73'ünde kuşların, hayvanların, böceklerin ve balıkların gerçek nitelikleri ile ağaçların ve bitkilerin doğasını anlamaya başladığını, dolayısıyla 80'lerinde gelişerek, 90'larında anlamlarını kavrayacağını, 100'ünde yetkinleşeceğini ve 110 yaşına geldiğinde artık her noktasının, her çizgisinin başlı başına bir can kazanmış olacağını söylemişti.
Günümüzde de manga sanatının en büyük ilham kaynaklarından biridir. Avrupa'da Claude Monet gibi sanatçılar başta olmak üzere bir çok uluslararası sanatçılar tarafından tanınmış ve örnek alınmıştır.
Alıntı.

Serap 01.11.11 16:06

Katsushika Hokusai Biyografisi - Katsushika Hokusai Kimdir -Katsushika Hokusai Hayatı
 
Katsushika Hokusai Biyografisi - Katsushika Hokusai Kimdir - Katsushika Hokusai Hayatı

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...f_Kanagawa.jpg

"Kanagawa Okinami Ura" (Kanagawa açığında dalganın arkası): "Fugaku Sanjūrokkei" (Fuji Dağı otuz altı manzarası) serisinden Claude Debussy'nin bundan esinlenerek "La Mer" bestelediği düşünülmektedir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:23 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2