tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Diego Rivera Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/24334-diego-rivera-hayati-biyografisi.html)

Renklerin Dansı 02.01.09 00:21

Diego Rivera Hayatı ( Biyografisi )
 
Diego Rivera
(1886-1957) özellikle duvar resimleriyle ünlü Meksikalı ressam.
Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun kocası. Latin Amerika'da ve ABD'de fresk sanatını yeniden canlandırdı. Duvar resmi yapmaya genç yaşta başlayan Rivera, Meksiko'da San Carlos Güzel Sanatlar Akademisi öğrencisiyken ir öğrenci eylemine katıldığı için okuldan atıldı. Öğrenimini sürdürmek için İspanya'ya giden Rivera, daha sonra Paris'e yerleşti. Orada Pablo Picasso ve Amedeo Modigliani gibi sanatçılarla dost oldu. 1920'de Rönesans dönemi fresklerini incelemek üzere İtalya'ya geziye çıktı.İtalya'da gördüklerinden çok etkilenen Rivera, ülkesinde uygulamak için taslaklarını çizdi.
1921'de Reform yanlısı Alvero Obregon'un devlet başkanı seçilmesi üzerine Meksika'ya döndü. Yakın geçmişteki Meksika Devrimi'nin umutlarını ve eylemlerini dile getiren siyasi ve toplumsal içerikli bir dizi duvar resmi yaptı. ABD'de Detroit'te Detroit Sanat Enstitüsü ve New York kentindeki Rockefeller Merkezi için de duvar resimleri yapan Rivera'nın resimleri o günlerde siyasi içeriklerinden dolayı yoğun tartışmalarla karşılaştı. Fresklerin çarpıcı renkleri, cesur, yalın ve anıtsal üslubu ABD'de ve Latin Amerika'da fresk sanatının yeniden canlanmasına yol açtı.
Alıntı.

Serap 11.11.11 00:08

Diego Rivera Biyografisi - Diego Rivera Hayatı - Diego Rivera Kimdir - Diego Rivera
 
Diego Rivera Biyografisi - Diego Rivera Hayatı - Diego Rivera Kimdir - Diego Rivera Yaşamı

Diego Rivera (D. 8 Aralık 1886 - Ö. 24 Kasım 1957) özellikle duvar resimleriyle ünlü Meksikalı ressam. Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun kocası.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...era_1932_b.jpg

Diego Rivera, 1932

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...era_-_Gold.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...atelolco_1.jpg

Diego Rivera bir çalışması


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:56 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2