tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   William Morris Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/24493-william-morris-hayati-biyografisi.html)

Renklerin Dansı 06.01.09 17:39

William Morris Hayatı ( Biyografisi )
 
William Morris
1834-1896 yılları arasında yaşamış İngiliz şair, desinatör, roman ve sanat yazarı, ressam.
Morris aynı zamanda mobilya, kumaş, vitray, duvar kağıdı tasarımlarıyla Sanatlar ve Zanaatkarlar (Arts and Crafts hareketi) akımına öncü olmuş bir endüstri tasarımcısı, el sanatçısı, desinatördür. Kelmscott Basımevi'nin kurucusu ve sahibidir. Kurduğu atölyesinde arkadaşları ile birlikte tasarladığı günlük yaşama ait araç-gereç ve mobilyalar ile halkın günlük ihtiyaçlarına ait eşyalarda da estetik kaygılara yönelmesine neden olmuştur. Morris'in kumaş, duvar kağıdı ve kitap bezemeleri ve tasarımları büyük beğeni toplamıştır.
“William Morris’in kitap tasarımlarındaki düzenleme anlayışı sayesinde, Kelmscott Basımevi grafik tasarıma ve özellikle kitap tasarımına katkılarda bulunarak büyük bir hizmet vermiş, Morris’in harf karakterleri tasarımında sağladığı güzellik, bütünü oluşturan en küçük bir ayrıntıyı bile bir tasarım birliği içerisinde ele alması, sonraki nesillere kitap tasarımı konusunda esin kaynağı olmuştur.”
Morris, sosyal sorunlarla da ilgilendi. İlk İngiliz sosyalistlerindendir. Şu an "The William Morris Society" "William Morris Derneği" yazarın düşüncelerini ve eserlerini dünya ile paylaşmakta ve tanıtmaktadır. Başlıca şiirleri: "Aşk Yeter", "Jason'ın Hayatı ve Ölümü" ve "Dünya Cenneti".
Alıntı.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:11 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2