tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Abbema, Louise Biyografisi Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/2730-abbema-louise-biyografisi-eserleri.html)

tualim 12.03.08 22:46

Abbema, Louise Biyografisi Eserleri
 
Abbema, Louise ( 1858 - 1927 Paris )


Fransız kadın ressam ve tasarımcı.

Sanatçı, resime çok genç yaşta başladı. O dönemin ünlü sanatçıları olan Charles Chaplin, Jean-Jacques Henner ve Carlus-Duran’la çalıştı. Dönemin ileri gelenlerinin portrelerini yapmak için Paris’e gitti ve aynı zamanda Paris Town Hall, The Paris Opera House, Theatre Sarah Bernhardt gibi binaların duvar resimlerini yaptı.

Ferdinand de Lesseps’in, Henner’in, Charles Garnier’nin portrelerini akademik üslûpla süsledi. Sanatçı özellikle suluboya ve yağlıboya ile yaptığı portre çalışmalarıyla ünlendi. Bu tarzda yaptığı çalışmalar Çin ve Japon ressamlarını etkiledi. Sanatçının çiçeklerle yaptığı çalışmaları kendisini yansıtan resimler oldu. Bunlardan en çok bilinenleri “Çiçekler Arasında , Nisan Sabahı” tablolarıdır. Sanatçı 1927 yılında Paris’te öldü.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:38 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2