tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Jean Auguste Dominique İngres Biyografisi - Jean Auguste Dominique İngres Kimdir (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/85635-jean-auguste-dominique-ingres-biyografisi-jean-auguste-dominique-ingres-kimdir.html)

Serap 01.11.11 15:57

Jean Auguste Dominique İngres Biyografisi - Jean Auguste Dominique İngres Kimdir
 
Jean Auguste Dominique İngres Biyografisi - Jean Auguste Dominique İngres Kimdir

Jean Auguste Dominique Ingres (D. 29 Ağustos 1780 - Ö. 14 Ocak 1867), Fransız ressam. Neoklasisizm tarzına uymaktaydı ve sağlığında adı duyulmuştu.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...f-portrait.jpg

Jean Auguste Dominique Ingres, otoportre

Bir sanatçının oğlu olarak doğdu. 1791 yılında Toulouse'de akademiye kayıt oldu. 1797'ehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkadar müzikle ilgilendi ve bu alanda başarı gösterdi. Antik Yunan ve Antik Roma tarzlarını canlandırma sanatını benimseyen İngres'in bazı tablolarıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpganlaşılmamış ve değer verilmemiştir. 1806 yılında bir sergiye yolladığı eserleri gotik görüldü ve sergiye çıkmadı. Dönemindeki farklı tarzı sebebiyle birçok ressamla tartışmaya girdi.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:44 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2