tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Henri Fantin Latour Biyografisi - Henri Fantin Latour Kimdir - Henri Fantin Latour (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/85645-henri-fantin-latour-biyografisi-henri-fantin-latour-kimdir-henri-fantin-latour.html)

Serap 01.11.11 16:44

Henri Fantin Latour Biyografisi - Henri Fantin Latour Kimdir - Henri Fantin Latour
 
Henri Fantin Latour Biyografisi - Henri Fantin Latour Kimdir - Henri Fantin Latour Hayatı

Henri Fantin Latour (D. 14 Ocak 1836 - Ö. 25 Ağustos 1904), Fransız ressam ve grafiker. Tam ismi Ignace Henri Jean Theodore Fantin Latour olan ressam Grenoble'da dünyaya geldi ve Paris'te Ecole des Beaux-Arts'ta (Güzel Sanatlar Okulu) okudu. Sanatçı, çiçek tabloları ve Parisli ressam ve yazar arkadaşlarının grup portreleri ile ünlendi.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...toportrait.jpg

Otoportresi (1859, Grenoble Güzel Sanatlar Müzesi)

James McNeill Whistler, Fantin'in İngiltere'de de tanınmasını sağladı. Tablolarının yanı sıra klasik bestecilerin müziklerini canlandırdığı ustaca yapılmış taşbaskıları dahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyarattı. 1876 yılında Henri Fantin Latour kendisi gibi ressam olan Victoria Dubourg ile evlendi. Çift yaz aylarını Dubourg'un ailesinin Orne'dehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbulunan kır evinde geçirmeye başladı. Ressam, orada lyme hastalığı sebebiyle 25 Ağustos 1904'te hayatını kaybetti.

Henri Fantin Latour, Paris'teki Montparnasse Mezarlığı'na gömüldü.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Latour_003.jpg

Çiçek ve Meyvelerle Natürmort, 1865.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:51 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2