tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Marie Bashkirtseff Biyografisi - Marie Bashkirtseff Kimdir -Marie Bashkirtseff Hayatı (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/85656-marie-bashkirtseff-biyografisi-marie-bashkirtseff-kimdir-marie-bashkirtseff-hayati.html)

Serap 01.11.11 17:34

Marie Bashkirtseff Biyografisi - Marie Bashkirtseff Kimdir -Marie Bashkirtseff Hayatı
 
Marie Bashkirtseff Biyografisi - Marie Bashkirtseff Kimdir - Marie Bashkirtseff Hayatı

Marie Bashkirtseff (D. 24 Kasım 1858 - Ö. 31 Ekim 1884), Ukrayna doğumlu günlük tutan Fransız ressam ve heykeltıraş. Ukrayna'da Gavrontsi'ye yakın Poltava'lı varlıklı bir aienin çocuğudur. Annesi ile seyahat ederek yurt dışında büyüdü. Avrupa'da özel okullarda öğrenim gördü. Sadece kız öğrencilerin kabul edildiği Fransa'da Academie Julian'da resim ve heykel eğitimi gördü. 13 yaşından itibaren günlük tutmaya başladı. Günlüğünhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgkonusu kadın sanatçının, burjuvaziyle hesaplaşmasını yansıtmaktaydı. 1884 yılında tüberküloz nedeniyle 25 yaşında öldü. Passy mezarlığı'na gömüldü.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rtseff1878.jpg

Marie Bashkirtseff


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:37 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2