tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Constantine Andreou Biyografisi - Constantine Andreou Kimdir - Constantine Andreou (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/85658-constantine-andreou-biyografisi-constantine-andreou-kimdir-constantine-andreou.html)

Serap 01.11.11 17:40

Constantine Andreou Biyografisi - Constantine Andreou Kimdir - Constantine Andreou
 
Constantine Andreou Biyografisi - Constantine Andreou Kimdir - Constantine Andreou Hayatı

Constantine Andreou (Costas Andreou, Kostas Andreou), (D. 24 Mart, 1917 – Ö. 8 Ekim, 2007) altmış yık boyunca başarılı bir kariyere sahip olmuş olan Yunan kökenli ressam ve heykeltraş. Andreou 20. yüzyılın ünlü uluslararası sanatçısı tarafından övülmüştür.

(1917–1945)

Constantine Andreou 1917'de Sao Paulo, Brezilya'da birkaç yıl önce buraya göç etmiş olan Yunan bir ailede dünyaya geldi.

1925 yılında ailesi, Andreou'nun İkinci Dünya Savaşına kadar yaşayacağı Atina'yahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgdöndü. Bu yıllarda Andreou el sanatları ile amatör olarak ilgilenmiş ve bir süre teknik dizayn çalışırken mobilya yapımında marangozluk yapmıştır.

1935 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl, heykel çalışmalarına ve daha sonra kendisini ünlü yapacak olan sanat formunu geliştirmeye başlamıştır.

1939'da, Andreou Panellinio'da yer aldı fakat jüri kendisinin üç tane heykelini diskalifiye etti.

1942'de,aynı yarışmaya tekrar katıldı ve aynı çalışmalarını sundu. Eserler o kadarhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgcanlıydı ki doğayı kopyalayarak hile yapmakla suçlandı. Yunanistan'da zamanın önemli üç şahsiyeti Memos Makris, John Miliades ve Nikos Nikolaou Andreou'yu savunmaya geldiler. Sonuçta olayın kamusallaşması ilk kez ünlenmesini ve sanatının tanınmasını sağladı.

1940 yılında Yunanistan müttefiklerin yanında İkinci Dünya Savaşı'na girdi ve 1941 yılındahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgülke Nazi ve İtalyan istilasina uğradı. 1940 yılında Andreou Helen Ordusu'na seçildi ve istila süresince Yunan Direnişi'nin bir üyesi oldu.

Savaş yılları ve istila Andreou'yu sanatsal çalışmalrını yapmaktan alıkoymadı. 1945'te Fransız bursunu kazanarak Fransa'ya gitti.

Fransa Dönemi (1945–2002)

1947 yılında Andreou yeni kişisel tekniğini, kaynaklanmış bakır sacları kullanmaya başladı. Bu yeni teknik kendisine gelenekten tamamen farklı bir biçimde yaratımlarını ifade etme yolunu açtı.

Andreou'nun ifade metodu üzerindeki ve kişisel "dili"nin gelişimindeki en büyük etki Le Corbusier ile arkadaşlığı olmuştur. İlk kez 1947 yılında tanışmışlar ve 1953'e kadar beraber çalışmışlardır.

Le Corbusier bir seferinde Andreou'ya "Nasıl çalışman gerektiğini nerede öğrendin?" diye sordu. Andreou bu soruya "Ben Yunanım. Bilgiyi kendimle beraber taşırım" diyerekhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgcevap verdi. Bu arkadaşlık Le Corbusier'in mimarinin devasa bir heykel olduğu, heykelin de mimarinin kanunlarına bağlı olduğu fikrinin Andreou'nun zihnine aşılanmasını sağladı.

Aynı dönemde, Andreou içinde Saint-Germain-des-Pres'de çeşitli konuları tartıştıkları Jean-Paul Sartre'ın da bulunduğu seçilmiş bir filozof grubunun üyesi oldu.

Andreou ilk sergisini 1951'de Paris'te açtı. Bu sergisinde stilinin dönüşümünü sergiledi. "Yedi Yunan Heykeltraş" isimli grup sergisinde Andreou "zengin, çeşitli ve başarılı eserleriyle başkentteki en ünlü Yunan heykeltraş" olarak tanımlanmıştır.

Onyılın sonunda, Andreou Fransız sanat sahnesinde tanınmış biri haline gelmiş ve Mondrian, Picasso ve Gastaudhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgile eş olarak nitelendirilmiştir. 1982'de kendisine Paris "Autumn Salon"un başkanlık görevi verilmiştir.

1999'da Andreou'nun Fransa'da iken yaşadığı yer olan La Ville-du-Bois'da şehir kütüphanesinin adı sanatçıyı onurlandırmak amacıyla Constantine Andreou olarak değiştirilmiştir.

Fransa'daki yaşamı boyunca Yunanistan'daki ailesini ve arkadaşlarını düzenli olarak ziyaret etti ve çalışmalarını burada birçok şehir ve adada sergiledi. 1977'de Aeginahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgadasında yüzyıllık bir şarap imalathanesi satın aldı. İmalathaneyi uzun süredir arkadaşı ve meslektaşı olan Nikos Nikolaou'nun adada ev satın alma fikrinden etkilenerek kendi evi haline getirdi.

Sonraki Dönem ve Yunanistan'a Dönüş (2002–2007)

Constantine Andreou 8 Ekim 2007'de Atina'daki evinde öldü

Mirası

2004 yılında Andreou, sanat içerisinde çalışmalarının yerini tanıtmak ve heykel ile resimin dünya çapında önemini vurgulamak amacıyla "Costas Andreou Vakfı"nı kurdu. Vakıf uluslararası bir jürinin verdiği karara dayanarak her üç senede birhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpggenç ve yeni sanatçılara ödül vermektedir. Ödül ilk kez 2008 Mart ayında verilmiştir.

Ödülleri

Gran Prix d'Antoine Pevsner, 1998
Croix de Chevalier de la Legion d'honneur, 2000
Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres, 2005


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:30 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2