tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Jackson Pollock Biyografisi - Jackson Pollock Hayatı - Jackson Pollock Kimdir (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/86135-jackson-pollock-biyografisi-jackson-pollock-hayati-jackson-pollock-kimdir.html)

Serap 11.11.11 02:34

Jackson Pollock Biyografisi - Jackson Pollock Hayatı - Jackson Pollock Kimdir
 
Jackson Pollock Biyografisi - Jackson Pollock Hayatı - Jackson Pollock Kimdir

Jackson Pollock (D. 28 Ocak 1912, Wyoming, ABD – Ö. 11 Ağustos 1956, New York, ABD), soyut dışavurumcu ressam, 20. yüzyılın en önemli sanatçılarındadır.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._-_Pollock.jpg

Photographer Hans Namuth extensively documented Pollock's unique painting techniques.

28 Ocak 1912, Wyoming, ABD – 11 Ağustos 1956, New York, ABD soyut dışavurumcu ressam

20. yüzyılın en önemli sanatçılarındadır. Damlatma tekniği (drip painting) ile boya karıştırma, fırça kullanımı gibi alışılagelmiş uygulamaları bir kenara bırakmış, yere serdiği devasa boyutlardaki tual bezlerihttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgüzerinde hareket ederek boyayı dökme, damlatma, fırlatma suretiyle sonradan aksiyon/hareket resmi adı verilen resimler yapmıştır. Bu özelliğinden ve 'kötü adam' imajından ötürü Jack the Dripper lakabıyla da anılmıştır.
1951'den sonra koleksiyonerler ve galerilerden daha değişik resimler yapması için baskılar gelmeye başlamış, bu baskılar karşısında Pollock'un varolan alkol sorunu daha da büyümüş, resimleri karanlıklaşıphttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgfigüratif öğeleri de kapsamaya başlamıştır. 1956'da yaptığı araba kazası sonucu ölmüştür.


Harekete ve sürece verdiği beden sanatı, süreç sanatı, performans sanatı, Fluxus, happening'ler gibi birçok çağdaş akımın temelini hazırlamıştır.


"Pollock" adlı filmde de ünlü ressamın fırtınalı hayatı ele alınmıştır. Bu film ile Ed Harris en iyi erkek oyuncu dalında 2000 yılı akademi ödülü adaylığı kazanmıştır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:14 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2