tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/)
-   -   Antoine Watteau Biyografisi - Antoine Watteau Hayatı - Antoine Watteau Kimdir (http://www.tualimforum.com/yabanci-ressamlarin-biyografileri-ve-eserleri/86219-antoine-watteau-biyografisi-antoine-watteau-hayati-antoine-watteau-kimdir.html)

Serap 15.11.11 16:12

Antoine Watteau Biyografisi - Antoine Watteau Hayatı - Antoine Watteau Kimdir
 
Antoine Watteau Biyografisi - Antoine Watteau Hayatı - Antoine Watteau Kimdir

Jean Antoine Watteau, 1684-1721 yılları arasında yaşamış Fransız ressamıdır. Paris'te, kendisine İtalyan komedisinin kişilerini tanıtan ressam Gillot'nun, daha sonra Luxembourg Sarayı'nın dekoratörlüğünü yapan Audran'ın öğrencisi oldu.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ne_Watteau.jpg

Antoine Watteau

İlk yapıtları, küçük esnafın ya da askerlerin günlük yaşantısından sahneleri işleyen gerçekçi tablolardır (Müfrezenin Molası, Uçan Ordugâh). Sonraları, tiyatronun etkisi, Venediklihttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgressamların ve Rubens'in zengin paleti, hastalıklıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyapısının iyice kamçıladığı hayal gücü Watteau'yu kır eğlencelerinin ve şenliklerin ressamı yaptı.

En çok tanınan yapıtları 'mezzetin', 'gilles' ve 'fransız komedyenler'dir. En meşhur resmi 1717 yılında yaptığı, aşk yolculuğuna çıkmayı bekleyen çiftleri resmettiği "l'embarquement pour l'ile de cythere" dir.

Şiir dolu manzaraların içine, birbirleriyle tatlı tatlı sohbet eden, bir köşede oturup düş kuran, müzik çalanhttp://www.tualim.net/images/nkt.jpgzarif tavırlı insanlar yerleştirir; kişilerin en içten duygularınıhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgyansıtmakta son derece ustadır. Bütün bu görüntülerin üstüne düşen melankoli havası ise mutluluğun geçiciliğini göstermek ister gibidir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:32 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2