tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/yabanci-sarkicilarin-hayatlari-biyografileri/)
-   -   Emin Ağalarov Biyografisi - Emin Ağalarov Kimdir - Emin Ağalarov Hayatı - Emin (http://www.tualimforum.com/yabanci-sarkicilarin-hayatlari-biyografileri/118909-emin-agalarov-biyografisi-emin-agalarov-kimdir-emin-agalarov-hayati-emin.html)

Kartal 12.01.13 05:44

Emin Ağalarov Biyografisi - Emin Ağalarov Kimdir - Emin Ağalarov Hayatı - Emin
 
Emin Ağalarov Biyografisi - Emin Ağalarov Kimdir - Emin Ağalarov Hayatı - Emin Ağalarov Yaşamı

Emin Araz oğlu Ağalarov (D. 12 Aralık 1979, Bakü), Azerbaycanlı şarkıcı, iş adamı. Kısaca Emin olarak bilinen Ağalarov, Rusya'da giyim üzerine ticaret de yapmaktadır.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...n_%2814%29.jpg

Emin Ağalarov (Emin Araz oğlu Ağalarov)

1979 senesinde Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nde doğan Ağalarov, babası Araz Ağalarov'un işleri nedeniyle dört yaşındayken Moskova'yahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgtaşındılar. İsviçre ve ABD'de eğitimini tamamladı.

ABD'de yüksek okuldayken müziğe olan ilgisi başladı. Okulu bitirdikden sonra Rusya'ya döndü ve burada şarkılar yazmaya başladı. 2005 senesinden itibaren efsane Sovyetler ve Azerbaycan müzisyeni Müslüm Magomayev ile birlikte çalışmaya başladı. Magomayev, Emin'in vokal öğretmeni oldu. 2006 yılında ilk albümünü çıkararak hem Azerbaycan hem Rusya müzik piyasasında ses getirdi. Genellikle caz ve pop tarzlarından ibaret olan üç albüm de bunu izledi. 2010 senesinde "Wonder" adlı albümünü Birleşik Krallık'ta piyasaya sürdü. Albümün çıkan her üç tekli BBC Radyo 2 tarafından "Haftanın Kaydı" olarak adlandırıldı, Emin şarkısı haftanın kaydı seçilen ilk Doğu Avrupalı sanatçı olduğu gibi bu başarıyı bir albümden üç kazanmiş tek sanatçı oldu. Klibi Bakü'de çekilen "Obvious" ilk tekli oldu, "Any Time You Fall", "Falling" ve "Just for One Night" da bu başarıyı izledi. Ağalarov Avrupa'da, özellikle Azerbaycan, Rusya, Ukrayna ve İngiltere'de konserler vermeye devamhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgetmektedir. Bakü'de yapılan 2012 Eurovision Şarkı Yarışması final gösteri programı dahilinde "Never Enough" adlı şarkısını söylemiştir.

Ağalarov medyada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kızı Leyla Aliyeva'yla evlenerek büyük dikkat çekti. Çiftin Ali ve Mikail isminde ikiz erkek çocukları vardır. Ayrıca "Stick Together" adlı şarkının ABD'de çekilen klibinde birlikte yer almışlardır.

Diskografi

Still (2006)
Incredible (2007)
Obsession (2008)
Devotion (2009)
Wonder (2010)
Afterhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgthe Thunder (2012)


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:57 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2